15.7 C
Athens
15.4 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Πάτρα: Σε εγρήγορση οι Αρχές για το καρναβάλι – Πρώτη φορά το «100» σε επιτήρηση δρώμενων και χιλιάδων επισκεπτών


    Προετοιμασίες, για την υποδοχή και διαχείριση των χιλιάδων επισκεπτών, που αναμένεται να καταφθάσουν στην Πάτρα το τριήμερο κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, κάνει ο Δήμος, σε συνεργασία με συναρμόδιες αρχές και εμπλεκόμενους φορείς.

    Η πρόεδρος του «Καρναβάλι Πάτρας», Ηρα Κουρή, είπε πως εκτιμήθηκε ότι η επισκεψιμότητα το τριήμερο του φετινού Καρναβαλιού θα είναι από τις μεγαλύτερες και οφείλουν όλοι να περιφρουρήσουν τον θεσμό. Τα μηνύματα που φθάνουν, κυρίως από τον κλάδο των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων στην Πάτρα, δείχνουν ότι η επισκεψιμότητα μετά από 3 χρόνια απαγορεύσεων και περιορισμών, θα επιστρέψει σε πολύ υψηλά επίπεδα, γεγονός που θέτει σε εγρήγορση της αρμόδιες αρχές.


    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος, στη σύσκεψη κατατέθηκε εισήγηση για τη σύσταση Συντονιστικού Κέντρου στο «100» της Αμεσης Δράσης, κατά τις ημέρες του Καρναβαλιού, όπου θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Φορέων. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει ένας κόμβος συγκέντρωσης πληροφοριών και διαχείρισης της κατάστασης, που θα επικρατεί στην πόλη, για την άμεση λήψη αποφάσεων και διαβίβασης εντολών και οδηγιών στα σημεία συγκέντρωσης του κόσμου.

    Η κυρία Κουρή, τόνισε ότι Αστυνομία και Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ και ο Ερυθρός Σταυρός, έχουν τα δικά τους σχέδια διαχείρισης καταστάσεων, όμως κατατέθηκε η λόγω πρόταση, για το Κέντρο Συντονισμού στην Αμεση Δράση, για πιο αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ