20 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Κυριακή 19 Μαΐου 2024
More

    Ρουμανία: Παρατείνεται η κράτηση του TikToker Άντριου Τέιτ (βίντεο)



    Την παράταση της κράτησης μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου αποφάσισε δικαστήριο στη Ρουμανία για τον γνωστό Βρετανό μισογύνη «influencer», Άντριου Τέιτ και για τον αδερφό του, Τρίσταν οι οποίοι και ερευνώνται από τις Αρχές για κατηγορίες σεξουαλική επίθεσης και εκμετάλλευσης γυναικών. Σύμφωνα με το BBC, δικαστής αποφάσισε για την παράταση της κράτησής τους για ακόμη έναν μήνα, καθώς η αστυνομία της χώρας προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση, ενώ περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα με γραπτή ανακοίνωση. Οι δύο άνδρες συνεχίζουν να αρνούνται τις κατηγορίες.

    Ο Άντριου Τέιτ είναι ένας πρώην kickboxer, ο οποίος συνεχίζει να έχει εκατομμύρια διαδικτυακούς οπαδούς, παρά το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του έχουν απαγορευτεί από ιστότοπους όπως το TikTok, το Instagram, το Facebook και το YouTube για μισογυνιστικά σχόλια. Μετακόμισε στο Βουκουρέστι πριν από πέντε χρόνια και συνελήφθη τον περασμένο μήνα μετά από έφοδο στο σπίτι του.


    Οι αρχές ισχυρίζονται ότι τα αδέλφια ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εκμεταλλευόταν γυναίκες για να δημιουργούν πορνογραφικό περιεχόμενο. Οι δικηγόροι των αδελφών Τέιτ υποστήριξαν ότι οι εισαγγελείς δεν είχαν παρουσιάσει νέα στοιχεία στο αίτημά τους για παράταση της περιόδου κράτησης και είχαν δηλώσει πριν από την τελευταία ακροαματική διαδικασία ότι ήταν «αισιόδοξοι» ότι θα απορριφθεί.

    Πορεία στην Ερμού για να απελευθερωθεί

    Δεκάδες νέοι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την… προφυλάκιση του μισογύνη influencer Αντριου Τέιτ που έχει συλληφθεί στη Ρουμανία και κατηγορείται για trafficking και βιασμό. Οι νεαροί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και κατέβηκαν την Ερμού φωνάζοντας «Free Top G» (ελευθερώστε τον Top G), που είναι το παρατσούκλι του Τέιτ!

    Είχε προηγηθεί κάλεσμα από περσόνα του TikTok για συγκέντρωση υπέρ του Αντριου Τέιτ. Σε βίντεο που ανέβασε στην πλατφόρμα, δείχνει τον κόσμο που είχε μαζευτεί στο Σύνταγμα. Ο ίδιος, που έχει το προφίλ «Ακαδημία Προέδρου» στο TikTok, υποστηρίζει πως είναι πολύ καλός φίλος του Αντριου Τέιτ.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ