15.7 C
Athens
15.4 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Έκρηξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στην Αθήνα – Άγνωστοι έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό


    Με την έλευση της νέας χρονιάς, σημειώθηκε έκρηξη με τυφλό χτύπημα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στην Ομόνοια στην Αθήνα.
    Οι βέβηλοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στα σκαλιά της εκκλησίας, τον περιελουσαν με εύφλεκτο υγρό, και έβαλαν φωτιά. Από την υπερθέρμανση στις 00:30 τα γκαζάκια έσκασαν και ένας δυνατός θόρυβος αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή. Από την έκρηξη και την φωτιά, μαύρισαν τα σκαλιά της εκκλησίας.
    Ενημερώθηκε η Αστυνομία, αποκλείστηκε περιμετρικά ο Ναός, και στην οδό Χίου, έφτασαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Law and Order», οι άνδρες του Τ. Ε. Ε. Μ, περισυνελεξαν υπολείμματα από 10 γκαζάκια, και τρία μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό. Τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της αστυνομίας για τον εντοπισμό ευρημάτων που μπορεί να οδηγήσουν στα ίχνη των “βομβιστών”.
    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση από κάποια οργάνωση, κάτι που αναμένουν με ενδιαφέρον οι αρχές, ώστε να δουν το ιδεολογικό υπόβαθρο των μελών της οργάνωσης. Την έρευνα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Σοκ στα Ιωάννινα: 55χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε τον σύζυγό της
    Τραγωδία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στην Κρήτη: 19χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο
    Καπραβέλος: «Αγωνιζόμασταν όλη νύχτα να σώσουμε τη 16χρονη που είναι διασωληνωμένη με κορονοϊό»
    Με ανοιξιάτικο καιρό ξεκινάει το 2022: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ