20.2 C
Athens
24.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Μαθητές, δημοσιογράφοι, απόστρατοι αξιωματικοί και ένα πρόσωπο VIP θα πετάξουν με την ΠΑ στους εορτασμούς του προστάτη Αρχαγγέλου Μιχαήλ


    Σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.
    Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, θα λάβουν χώρα πτήσεις σχηματισμών πάνω από μεγάλες πόλεις και ακριτικές περιοχές.
    Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις απόστρατων αξιωματικών και δημοσιογράφων στην 114 πτέρυγα μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας.
    Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, θα γίνουν πτήσεις μαθητών Γ’ Λυκείου στην 123 σμηναρχία τεχνικής εκπαίδευσης, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας.
    Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις 10:00, θα λάβει χώρα η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι ενώ στις 12:00, θα τελεστεί ο επίσημος εορτασμός με δοξολογία.
    Οι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας θα εμπλουτιστούν με μετασταθμεύσεις αεροσκαφών, τα οποία θα λειτουργήσουν ως στατικά εκθέματα. Παράλληλα, στις μονάδες το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και φωτογραφικές εκθέσεις.
    Όπως ανακοινώθηκε, οι αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:
    – Την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου από 09:00 έως 17:00.
    – Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, από 13:00 έως 17:00.
    Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις δύναται να τροποποιηθούν ή ακυρωθούν ανάλογα με τα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.
    Επίσης, οι μονάδες οι οποίες εδρεύουν σε νομούς, που σύμφωνα με το χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, βρίσκονται στο επίπεδο Β (αυξημένου κινδύνου), δεν θα είναι επισκέψιμες για το κοινό.
    Είναι πολύ πιθανόν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων να εμφανιστεί, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στην Τανάγρα ένας VIP επισκέπτης. Δεν θα πρόκειται για εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά για να πετάξει μ΄ένα Μιράζ- 2000-5. Η ξεχωριστή αυτή πτήση VIP δεν πρόκειται να ανακοινωθεί έως ότου οριστικοποιηθεί.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ