15.7 C
Athens
15.4 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Δικηγορικές εκλογές: Συνάντηση Αναστασόπουλου με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


    Με τον επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο, «προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης και της δικηγορίας», συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος για τη προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και επικεφαλής του συνδυασμού «Με το Δικηγόρο», Δημήτρης Αναστασόπουλος.
    Σε ανακοίνωσή του ο κ. Αναστασόπουλος, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του «όπως και η συμμετοχή του σε εκδήλωση του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ, κινείται στην κατεύθυνση διαρκούς ανάδειξης των προβλημάτων που ταλανίζουν το δικηγορικό σώμα και στην αναζήτηση συναινέσεων προς επίλυση τους».
    Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των κ.κ. Αναστασόπουλου και Ξανθόπουλου αναφέρονται τα εξής:
    «Ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας Δημήτρης Αναστασόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον συνάδελφο και επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κο Θεόφιλο Ξανθόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης και της Δικηγορίας ειδικότερα. Ο κος Αναστασόπουλος είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του για σειρά ζητημάτων, όπως η ανάγκη στήριξης των πιο αδύναμων, της κατοχύρωσης αξιοπρεπών αμοιβών για τους ασκούμενους και νέους δικηγόρους, της μείωσης του ΦΠΑ και κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, της επαναφοράς των δικηγόρων στα συμβόλαια και της αξιολόγησης των δικαστών. Η συζήτηση έλαβε χώρα σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε η θεσμική συνεχής συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα που μας απασχολούν.
    Η πρωτοβουλία αυτή του κου Αναστασόπουλου, όπως και η συμμετοχή του σε εκδήλωση του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ, κινείται στην κατεύθυνση διαρκούς ανάδειξης των προβλημάτων που ταλανίζουν το δικηγορικό σώμα και στην αναζήτηση συναινέσεων προς επίλυση τους. Όπως ο ίδιος δηλώνει «Χρειαζόμαστε έναν ΔΣΑ σοβαρό θεσμικό συνομιλητή όλων των κοινωνικών εταίρων και όλων των πολιτειακών παραγόντων. Η εποχή της απομόνωσης και του παλαιοκομματικού συνδικαλισμού πρέπει να λάβει τέλος».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Πολυτεχνείο: Η αιματοβαμμένη σημαία και τα συνθήματα στην πορεία (βίντεο)
    Πυροβολισμοί στη Νίκαια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία στο βενζινάδικο!
    Υπόθεση ξυλοδαρμού Χρήστου Χρονόπουλου: Ξεκίνησε η δίκη των δυο αστυνομικών – Στο δικαστήριο το θύμα με αναπηρικό αμαξίδιο
    Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι μήνυμα θα στείλει ενόψει Χριστουγέννων – Οι ανεμβολίαστοι και τα μέτρα
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ