15.5 C
Athens
9.1 C
Thessaloniki
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
More

    Δικαστικοί Υπάλληλοι για νέους κλάδους: Δεν χρειάζονται νέοι ελιτίστικοι κλάδοι

    Την αντίθεσή της στη δημιουργία δυο νέων κλάδων δικαστικών υπαλλήλων (ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου) η οποία προωθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων (ΟΔΥΕ), επισημαίνοντας ότι μεταξύ των μελών της έχει δημιουργηθεί σύγχυση για το τι εξυπηρετεί η δημιουργία αυτών των κλάδων.
    Η ΟΔΥΕ με την ανακοίνωσή της υπενθυμίζει την αρνητική θέση που είχε εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν «τόσο για την δημιουργία των Κλάδων αυτών, όσο και για την ένταξή τους στον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων». Και όπως επισημαίνει «η αρνητική αυτή θέση, δεν ήταν προϊόν μιας συγκυριακής πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, αλλά απόφαση δύο συνεδρίων (του Έκτακτου Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2018 και του Τακτικού Συνεδρίου στα Καμένα Βούρλα τον Νοέμβριο του 2018).
    Μάλιστα προς απόδειξη των ισχυρισμών της επικαλείται και παραθέτει τις γραπτές προτάσεις που είχε καταθέσει για το θέμα τόσο στην πρώτη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και στην δεύτερη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με την τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ.
    Όπως επισημαίνει από τα δύο αυτά έγγραφα αποδεικνύεται η ίδια αταλάντευτη θέση και άποψη που η Ομοσπονδία είχε από την πρώτη στιγμή, δηλαδή να μην δημιουργηθούν οι δύο αυτοί νέοι κλάδοι, «αλλά και εάν δημιουργηθούν(εφόσον δεν μπορούσαμε να αποτρέψουμε τη δημιουργία τους από το συσχετισμό που υπήρχε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή), να μην ενταχθούν στον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων». Τελικά, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία δεν κατέστη δυνατό να αποτρέψει ούτε το ένα , ούτε το άλλο «παρά το γεγονός ότι και η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τάχθηκε κατά της δημιουργίας των κλάδων αυτών».
    Καταλήγοντας η ΟΔΥΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της «αν και πιστεύουμε ότι συνολικά με το Σχέδιο του Κώδικα ο Κλάδος μας βγαίνει κερδισμένος σε μείζονα ζητήματα, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι τα Δικαστήρια δεν χρειάζονται νέους ελιτίστικους Κλάδους Δικαστικών Υπαλλήλων για να αναβαθμιστούν, αλλά χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν τα μεγάλα και διαρκώς αυξανόμενα οργανικά κενά, χρειάζονται υλικοτεχνικές υποδομές και προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες της ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε να απονέμεται σε εύλογους χρόνους η δικαιοσύνη και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ