20.2 C
Athens
23.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    «Πράσινο φως» από το ΣτΕ για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου


    Το «πράσινο φως» έδωσε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στο Προεδρικό Διάταγμα, που υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το οποίο προβλέπει την μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο επανασυσταθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
    Το ΣτΕ έκρινε νόμιμες τις σχετικές διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος και πλέον στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταφέρονται οι εξής υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Γενική διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου, αυτοτελές τμήμα πολιτικού σχεδιασμού, αυτοτελές τμήμα υποστήριξης συμβουλίου στρατηγικού σχεδιασμού, αυτοτελές τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου και νομοθετικής πρωτοβουλίας και αυτοτελές τμήμα διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων.
    Ακόμη, σύμφωνα όσα προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα οι δαπάνες του ανασυσταθέντος υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξακολουθούν να βαρύνουν εις 31 Δεκεμβρίου 2020, τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δεν προκαλείται νέα δαπάνη.
    Να σημειωθεί πως το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ιδρύθηκε αρχικά το 2016 ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στις 8 Ιουλίου 2019 καταργήθηκε. Τελικά, επανασυστάθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2020 με απόφαση της κυβέρνησης.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ