20.2 C
Athens
23.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν θέτει σε επιφυλακή πυρηνικές δυνάμεις!


    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να τεθούν οι ρωσικές πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής έπειτα από «επιθετικές δηλώσεις» του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Sputnik.
    «Όποιος προσπαθήσει να μας σταματήσει και να δημιουργήσει περαιτέρω απειλές εναντίον της χώρας μας, εναντίον του λαού μας, θα πρέπει να ξέρει ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας» είπε το ο Πούτιν στο διάγγελμά του, κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε την «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
    Αναφορά στην πυρηνική «επιλογή» του Πούτιν έκανε και το Politico σημειώνοντας ότι από τη μέρα που που ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ στο Ντονμπάς ως ανεξάρτητα κράτη, κατά παράβαση του Καταστατικού του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων βρίσκεται στο προσκήνιο.
    Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στο Γόμελ της Λευκορωσίας για να διαπραγματευτούν
    Η Ουκρανία πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία στο Γόμελ, όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας.
    Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.
    Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και Βλαντιμίρ Ζελένσκι.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ