24.8 C
Athens
22.4 C
Thessaloniki
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Δέκα οι νεκροί ομογενείς στην Ουκρανία – Σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις στο χωριό Σαρτανά


    Δυστυχώς μεγαλώνει ο κατάλογος των Ελλήνων νεκρών στην Ουκρανία, καθώς μέσα σε λίγες ώρες του Σαββάτου έφτασαν τους 10!
    Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, άλλοι 4 ομογενείς έπεσαν νεκροί στο χωριό Σαρτανά από βομβαρδισμό των Ρώσων.
    Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
    «Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες», αναφέρεται σε νέα ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών.
    Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τις καταδικάζει απερίφραστα και καλεί «τη Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».
    Πυροβολήθηκαν δύο Δανοί δημοσιογράφοι
    Ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος της δανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Ekstra-Bladet πυροβολήθηκαν και τραυματίσθηκαν σήμερα ενώ έκαναν ρεπορτάζ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε η εφημερίδα.
    Ο δημοσιογράφος Στέφαν Βάιχερτ και ο φωτογράφος Εμίλ Φίλτενμποργκ Μίκελσεν δέχθηκαν πυρά ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην πόλη Οχτίρκα, περίπου 90 χλμ. βορειοδυτικά του Χαρκίβ, σύμφωνα με την Ekstra-Bladet.
    «Το περιστατικό μας θυμίζει με άσχημο τρόπο τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι στην Ουκρανία για να τεκμηριώσουν τη φρίκη του πολέμου», έγραψε στο Twitter ο δανός υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ