20.2 C
Athens
23.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Δολοφονία Άλκη: Απολογείται σήμερα ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία (εικόνα)


    Την πόρτα του ανακριτή περνά σήμερα ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Αλβανία όπου είχε διαφύγει μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.
    Ο 20χρονος Αλβανός που είχε διαφύγει στη χώρα του μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και εν συνεχεία παραδόθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα (14/2) ώστε να απολογηθεί στον ανακριτή. .
    Οι έρευνες της αστυνομίας ωστόσο δεν σταματούν καθώς αναζητούν τον 12ο συνεργό στη δολοφονική επίθεση. Πρόκειται για τον «Ντίνο» όπως τον κατονόμασε στην απολογία του ο 21χρονος που ο οποίος κρατούσε το δρεπάνι, ενώ για το ίδιο πρόσωπο φέρεται να έδωσε κάποια στοιχεία και ο 25χρονος «Αθηναίος».
    Οι αστυνομικοί έχουν την περιγραφή του, ξέρουν τις περιοχές στις οποίες κινούταν, αλλά κανένα παραπάνω στοιχείο. Παράλληλα δεν έχει βρεθεί ακόμη και το αυτοκίνητο που οδηγούσε εκείνος και μετέφερε τρεις ακόμη κατηγορούμενος στο σημείο της δολοφονίας. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη προφυλακιστεί 10 άτομα για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κατά τους εργαστηριακούς ελέγχους εντοπίστηκε γενετικό υλικό του αδικοχαμένου Άλκη τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού όσο και στη λαβή του. Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε επίσης γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη.
    Δεν συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του Άλκη, υποστηρίζει ο 20χρονος
    Ο 20χρονος, που τις πρώτες μέρες μετά την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής του 19χρονου Άλκη, διέφυγε στην Αλβανία, αποδέχτηκε να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές, ώπερ και εγένετο το βράδυ της Πέμπτης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του The Standard, ο νεαρός οδηγήθηκε συνοδεία Αλβανών αστυνομικών στα σύνορα και συγκεκριμένα στην Κρυσταλλοπηγή, όπου και παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δυνάμει του εκδοθέντος εντάλματος που εκκρεμούσε εις βάρος του.
    Ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, δήλωσε στο MEGA πως ο 20χρονος είδε ποιος κρατούσε το δρεπάνι και το μαχαίρι και ότι πρόκειται να κατονομάσει όσα είδε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
    Ο 20χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού / Φωτογραφία: Eurokinissi/Collage
    «Εδώ και τρεις ώρες ήμουν στο αστυνομικό μέγαρο και μίλησα αναλυτικά με τον εντολέα μου. Είμαι σε θέση να πω κάποια πράγματα που αφορούν την ουσιαστική θέση του. Είναι ένα πρόσωπο που έχει μία περιφερειακή δράση, ένα πρόσωπο που δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Ο εντολέας μου δεν έχει συμμετάσχει σε κανενός είδους χτυπήματα».
    «Έχει δει ποιος έφερε το δρεπάνι και πότε ξεκίνησαν να γίνονται τα χτυπήματα. Θα κατονομάσει όσα έχει δει. Έχουμε μία υπόθεση τραγική κι ένα αποτέλεσμα τραγικό. Πράξεις που είναι αδικαιολόγητες» υποστήριξε ο δικηγόρος.
    «Η τροπή που πήρε το περιστατικό είναι αδικαιολόγητο. Ο ίδιος είναι συντετριμμένος και με ρώταγε εάν μετέφερα τα συλλυπητήριά του στους γονείς του Άλκη», δήλωσε ο κ. Σπυράτος, ο οποίος τόνισε πως ο 20χρονος είδε το ξεκίνημα της επίθεσης.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ