18.7 C
Athens
19.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Βιασμός 19χρονου ΑμεΑ στην Κρήτη: Αποφυλακίστηκε ο πατέρας


    Ο πατέρας του 19χρονου από χωριό του Δήμου Πλατανιά στην Κρήτη, του οποίου η υπόθεση βιασμού και κακοποίησης του όταν ήταν ανήλικος, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αποφυλακίστηκε.
    Σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, ο πατέρας του 19χρονου είχε προφυλακιστεί με τις κατηγορίες της κακομεταχείρισης και εγκατάλειψης του γιου του, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες λόγω θεμάτων νοητικής στέρησης.
    Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο πατέρας του 19χρονου αποφυλακίστηκε με βούλευμα. Στον πατέρα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα.
    Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί ένας φίλος του πατέρα του 19χρονου που σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για βιασμό, καθώς επίσης, πρόσφατα και δύο ιερείς πάλι με τις κατηγορίες του βιασμού.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενείται ο 19χρονος προχώρησε αυτές τις ημέρες στον ορισμό νέου δικαστικού συμπαραστάτη. Τον ρόλο του δικαστικού συμπαραστάτη είχε προσωρινά αναλάβει η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενεί το παιδί το οποίο οποίο πάσχει από νοητική στέρηση.
    Στο πλαίσιο αυτό, το ίδρυμα, έχει περιορίσει τις επαφές με πρόσωπα που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το παιδί, καθώς η συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.
    Πάντως, η στάση αυτή της Διοίκησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ανθρώπους από τον κύκλο του 19χρονου που θέλουν να έρχονται σε επαφή με αυτόν.
    Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του Παραρτήματος Παιδιών και Νέων Χανίων τόνισε ότι επιθυμία της προνοιακής δομής είναι να οριστεί από το δικαστήριο νέος δικαστικός συμπαραστάτης για τον 19χρονο.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ