19.1 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
More

    Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας


    Ξεπέρασε το Σάββατο τα 300 χιλιοστά η μέγιστη αθροιστική βροχόπτωση στη Ήπειρο – Νότιοι άνεμοι με ριπές πάνω από 100 χλμ/ώρα, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.
    Όπως προκύπτει από τον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 11/12, ο σταθμός στα Θεοδώριανα Άρτας κατέγραψε 301 χιλιοστά βροχής.
    Παράλληλα, ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι επικράτησαν σε θαλάσσιες, νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές. Η ισχυρότερη ριπή ανέμου έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 11/12 σημειώθηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 132 χλμ/ώρα. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές.
    Στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών φαίνονται οι νεφικοί σχηματισμοί του βαρομετρικού χαμηλού που προκαλεί την κακοκαιρία στην χώρα μας τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 11/12.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Θεσσαλονίκη: «Τσάκωσαν» Τούρκο με 23 κιλά ηρωίνη
    Έκρηξη σε εργοστάσιο στη Λάρισα: Νεκρός ένας 40χρονος!
    «Βαριά» ονόματα της μαφίας των Ρομά στη σπείρα της εγκληματικής οργάνωσης – Η χλιδάτη ζωή και ο τρόπος δράσης τους
    Στη «φάκα» της Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση – Διακινούσαν μετανάστες και ναρκωτικά
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ