18.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Κοσμοσυρροή στο Σύνταγμα στα Χριστούγεννα του… lockdown! (βίντεο & εικόνες)


    Δύο ώρες πριν γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα, χάος στους δρόμους της Αθήνας.
    Όπως φαίνεται από τις εικόνες, πλήθος κόσμου κινήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι το μποτιλιάρισμα πέριξ της πλατείας Συντάγματος, θύμιζε παραμονή Χριστουγέννων από άλλες εποχές και σε καμία περίπτωση, δεν θύμιζε lockdown εν καιρώ πανδημίας!
    Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 το βράδυ τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά με σαρωτικούς ελέγχους της αστυνομίας. Θα επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία όσων έχουν άδεια για λόγους εργασίας.
    Στόχος είναι να αποφευχθούν μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, που όμως θα μπορούσαν να προκαλέσουν υπερμετάδοση της νόσου.
    Υπενθυμίζεται ότι στους δρόμους κατά τις εορταστικές ημέρες θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί και θα πραγματοποιούνται μπλόκα, ενώ θα υπάρχουν και drones που θα επιτηρούν την κίνηση στους δρόμους. Έμφαση θα δίνεται σε ταράτσες αλλά και σε πλατείες, ώστε να αποφευχθούν πάρτι πολιτών.
    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, να υπάρξει μέχρι και διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς άξονες, μετά τις 22:00 το βράδυ, εάν κριθεί απαραίτητο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ελεγχθούν όλοι εκείνοι που μετακινούνται εκείνη την ώρα. Το πρόστιμο για τις παραβάσεις ανέρχεται στα 300 ευρώ.
    Τα μπλόκα της αστυνομίας θα στηθούν σε διόδια, σε εισόδους και εξόδους πόλεων, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε πλατείες, σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ, αλλά και οπουδήποτε μπορεί να προκληθεί συγχρωτισμός.
    Δείτε βίντεο και εικόνες από τη μαζική προσέλευση πολιτών στο Σύνταγμα!
    Διαβάστε και:
    Έμειναν σπίτι: Μειωμένη αισθητά η φετινή έξοδος των Αθηναίων για τα Χριστούγεννα



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ