11.2 C
Athens
7.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025
More

    Νέοι συνοριοφύλακες σε νησιά χωρίς κέντρα μεταναστών – Πού θα αξιοποιηθούν;

    Στα αστυνομικά τμήματα σε γραφεία διαχείρισης μετανάστευσης, θα ενσωματωθούν όσοι εκ των 800 συνοριακών φυλάκων, με την νέα προκήρυξη του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βρεθούν σε νησιά που δεν έχουν δομή ταυτοποίησης και φιλοξενίας μεταναστών.
    Τέτοιες περιπτώσεις, είναι η Κάλυμνος που δρομολογηθεί 10 προσλήψεις, η Σύμη που αναμένονται 20 προσλήψεις και στο Καστελόριζο που έχουν εξαγγελθεί δέκα νέες θέσεις.
    Κύριο αντικείμενο των συνοριοφυλάκων στα νησιά αυτά, θα είναι η καταγραφή των αφίξεων των μεταναστών, ο έλεγχος, η αξιολόγησή τους, αλλά και καταγραφή αναφοράς για κάθε άτομο ξεχωριστά πριν μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας.
    Οι υπόλοιποι συνοριοφύλακες που θα προσληφθούν σε Κω, Λέρο, Χίο, Σάμο και Λέσβο, θα καλύψουν θέσεις στα hot spot και στις νέες κλειστές δομές που προωθεί προς κατασκευή η κυβέρνηση.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ