16.3 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη σε καταληψίες – Σε 15 μέρες να αδειάσουν όλα τα κτήρια

    Την άμεση οικειοθελή απομάκρυνση των καταληψιών εντός 15 ημερών από όλα τα κτήρια, ζητά με ανακοίνωσή που εξέδωσε το υπουργείο προστασίας του Πολίτη.
    Μάλιστα, καλεί όσους μετανάστες διαμένουν σε αυτά να ενημερώσουν τις αρχές και να μεταφερθούν σε δομές παραμονής.
    Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει, «καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
    Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.
    Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ