16 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Απετράπη εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο


    Επεισοδιακή ήταν η βραδιά στο κέντρο της Αθήνας αλλά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, λίγες ώρες πριν από την κορύφωση των εκδηλώσεων για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.
    Περίπου 200 αντιεξουσιαστές με ορμητήριο την περιοχή των Εξαρχείων, επιχείρησαν να εισβάλλουν λίγο μετά τις 20:00 στο Πολυτεχνείο αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις περιφρούρησης του Ιδρύματος, χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση των αστυνομικών.
    Η ηρεμία αποκαταστάθηκε στην περιοχή ενώ η Πατησίων, που είχε κλείσει νωρίτερα στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία.
    Νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να πορευθούν από την πλατεία Αμερικής προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά συνάντησαν τις κλούβες των ΜΑΤ, που κινητοποιήθηκαν άμεσα.
    Εξάλλου την αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει προκαλέσει στην Ελληνική Αστυνομία ο εορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ο φόβος πρόκλησης επεισοδίων αλλά και επιθέσεις κατά αστυνομικών από ομάδες αντιεξουσιαστών.
    Στα μέτρα τάξης θα συμμετάσχουν 5.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, με την αστυνομία να στήνει φραγμούς έξω από υπουργεία και δημόσια κτίρια. Ιδιαίτερα ισχυρή θα είναι και η παρουσία των αστυνομικών περιμετρικά της Αμερικάνικης πρεσβείας.
    Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του «L&O» έχει ζητηθεί η προσοχή όσων αστυνομικών βρίσκονται στο δρόμο και μεταβαίνουν σε συμβάντα που τους δίνει το κέντρο επιχειρήσεων, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο άγνωστοι να στήσουν ενέδρα προκειμένου να τους επιτεθούν.
    Διαβάστε επίσης: Πολυτεχνείο: Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. – Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί – Φόβοι για επιθέσεις από κουκουλοφόρους



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ