18.7 C
Athens
19.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Δύο ακόμα συλλήψεις για τα χτεσινά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ


    Δύο ακόμη συλλήψεις για συμμετοχή σε επεισόδια που εξελίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο οικονομικό πανεπιστήμιο, πραγματοποίησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
    Πρόκειται για ένα 25χρονο και έναν 22χρονο. Ο 25χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, καθώς ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχε σε ομάδα επιτιθέμενων ατόμων έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, που επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός, ενώ χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο καδρόνι.
    Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν σε βάρος του 25χρονου, που σπουδάζει στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση.
    Συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια κράτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα υπέρ του 25χρονου και κατά της κατάργησης του ασύλου.
    Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, ο 25χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 22 Νοεμβρίου και ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος.
    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο 25χρονος, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια στο χώρο του πανεπιστημίου και έκανε λόγο για σκευωρία, καταγγέλλοντας την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του ως προσπάθεια να «χτυπηθεί το φοιτητικό κίνημα», όπως ανάφερε.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ