18.7 C
Athens
19.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    «Απόβαση» της ΟΠΚΕ στη Μύκονο με εντολή Χρυσοχοΐδη για πάταξη της εγκληματικότητας


    Εντείνονται οι έρευνες για κλοπές και διαρρήξεις στο νούμερο 1 κοσμοπολίτικο νησί της χώρας μετά και τη σύλληψη του 33χρονου Έλληνα στο λιμάνι του Πειραιά πριν λίγες μέρες, την ώρα που επρόκειτο να επιβιβαστεί στο πλοίο για Μύκονο. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός βρέθηκε να φέρει στις αποσκευές του ένα μικρό οπλοστάσιο, σύνεργα διάρρηξης και ναρκωτικά, γεγονός που προβλημάτισε τις αρχές σε ό,τι αφορά τυχόν ευρύτερες διασυνδέσεις του με σπείρα που βρίσκεται ήδη εκεί και στοχεύει βίλες επωνύμων.
    Ειδικότερα, ομάδα της ΟΠΚΕ αποτελούμενη από 7 μέλη μετέβη πριν από πέντε ημέρες στο φημισμένο διεθνώς για τους λαμπερούς του επισκέπτες «νησί των ανέμων» με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να συμβάλει τόσο στις έρευνες των ενδεχόμενων συνεργών του 33χρονου όσο και στο γενικότερο στόχο της πάταξης της εγκληματικότητας, μετά το μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων που καταγράφονται ήδη από το καλοκαίρι του 2018, με αποτέλεσμα ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός να γίνει τόπος δυσμενούς κριτικής από τους ξένους επισκέπτες.
    Όπως ήδη είχε ενημερώσει τους αναγνώστες του το Law&Order η πρώτη επίλεκτη ομάδα της ΕΛ.ΑΣ έχει αναλάβει δράση στη Μύκονο ήδη από τον Μάιο με ένα κλιμάκιο που αποτελείται από πέντε στελέχη της υποδιεύθυνσης δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής.
    Η σημερινή κίνηση του κ. Χρυσοχοΐδη σηματοδοτεί την εντατικοποίηση της προσπάθειας αντιμετώπισης της έξαρσης της εγκληματικότητας που παρουσιάζει το νησί τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς εκτός από celebrities παγκοσμίου βεληνεκούς, εγχώριους star, προβεβλημένους αθλητές και καλλίγραμμα μοντέλα, γίνεται πόλος έλξης και για εγκληματικές ομάδες που βρίσκουν στην πλούσια «πελατεία» του τους ιδανικούς στόχους-θύματα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ