21.1 C
Athens
24.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Ουκρανία – Ανθρωπιστικοί διάδρομοι: Έφτασαν λεωφορεία για τη μεταφορά αμάχων σε Κίεβο και Ενεργκοντάρ


    Λεωφορεία για εκκένωση άμαχου πληθυσμού έφτασαν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, από τις πόλεις Βορζέλ, Μποροντιάνκα, Μπούκα, Ιρπίν και Γκοστομέλ.
    Υπενθυμίζεται πως νέα κατάπαυση του πυρός για σήμερα (9/3) το πρωί έχει ανακοινώσει η Ρωσία, όμως, μεγαλώνει o φόβος για κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία.
    Πληροφορίες και από τις δύο πλευρές δείχνουν ότι φτάνει η ώρα της μεγάλης επίθεσης των Ρώσων στο Κίεβο, που φαίνεται να είναι θέμα ωρών.
    Αναφορές για εκρήξεις στο Κίεβο
    Όπως μεταδίδει το BBC, υπήρξαν αναφορές για εκρήξεις στο Κίεβο και τις γύρω περιοχές.
    Σύμφωνα με το δίκτυο, δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή αναφέρουν εκρήξεις, την ώρα που οι σειρήνες άρχισαν να ηχούν εκ νέου στο Κίεβο.
    Επιχείρηση εκκένωσης στο Ενεργκοντάρ
    Παράλληλα, εκτός από το Κιέβο, μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης έχει στηθεί και στο Ενεργκοντάρ, κοντά στη Ζαπορίζια. Δεκάδες άνθρωποι υπομονετικά, με ένα σακίδιο περιμένουν σε ουρές, προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.
    Η τρέχουσα επιχειρησιακή κατάσταση σύμφωνα με ξένους παρατηρητές
    Ένας ανθρωπιστικός διάδρομος που δημιουργήθηκε στην πόλη Σούμι για να επιτρέψει την εκκένωση των ξένων πολιτών στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη, μέσω ξεχωριστών προσπαθειών για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου από τη Μαριούπολη απέτυχε για άλλη μια φορά λόγω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων.
    Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Κίεβο από δύο κατευθύνσεις, ενώ οι ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία απειλούν με περικύκλωση τις ουκρανικές αμυντικές θέσεις στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.
    H Ρωσία συνεχίζει να κερδίζει έδαφος βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας και έχει ανακτήσει εδάφος μεταξύ των ποταμών Zdvyzh και Irpin. Τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν καταφέρει πρόσφατα να κερδίσουν σε αυτόν τον τομέα, αλλά τώρα φαίνεται να βρίσκονται στον Μαυροπόδαρο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν πιο κοντά στο Κίεβο.
    Στην Ανατολική Ουκρανία, το ενδεχόμενο να έρθουν επιπλέον ρωσικές επιδρομές ενέχει τον κίνδυνο να καταρρεύσουν σημαντικά τμήματα των αμυντικών θέσεων της Ουκρανίας γύρω από τις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ που ελέγχονται από τους αυτονομιστές.
    Εάν οι θέσεις αυτές καταστούν ακατάλληλες, τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν ένα σημαντικό τμήμα του πεδίου μάχης για να δημιουργήσουν νέες αμυντικές θέσεις μεταξύ Ζαπορίζια και Χάρκοβο.
    Χάρτες ανθρωπιστικών διαδρόμων από Μπούκα, Βορζέλ και Μποροντιάνκα
    Ουκρανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν χάρτες ανθρωπιστικών διαδρόμων από Μπούκα, Βορζέλ και Μποροντιάνκα με κατεύθυνση το Κίεβο.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ