15.7 C
Athens
15.4 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Γερμανία: Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου – 30 τραυματίες


    Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν όταν εκτροχιάστηκε τρένο στο νοτιοανατολικό κρατίδιο της Βαυαρίας της Γερμανίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Το τρένο, το οποίο μετέφερε πολλούς φοιτητές, κατευθυνόταν προς το Μόναχο όταν τρία βαγόνια βγήκαν από τις ράγες κοντά στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το ατύχημα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 13:15 τοπική ώρα την Παρασκευή, λίγο μετά την αναχώρηση του τρένου από το Γκάρμις-Παρτενκίρχεν με προορισμό το Μόναχο.


    Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν πολλά τσαλακωμένα βαγόνια του τρένου να κείτονται στο πλάι. Το τοπικό τρένο εκτροχιάστηκε βόρεια του χειμερινού θερέτρου Γκάρμις-Παρτενκίρχεν στη Βαυαρία και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί. Στην επιχείρηση διάσωσης έσπευσαν τρία ελικόπτερα διάσωσης από το Τιρόλο της Αυστρίας. Το πώς συνέβη το ατύχημα είναι ακόμα ασαφές.

    Η σιδηροδρομική γραμμή είναι επί του παρόντος κλειστή. Ένας Αμερικανός στρατιώτης που εδρεύει σε κοντινή αεροπορική βάση περνούσε από το σημείο όταν εκτροχιάστηκε το τρένο, ο οποίος δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το ατύχημα ήταν «απλά τρομερό – ξαφνικά το τρένο ανατράπηκε». Έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων τρία από την αυστριακή περιοχή του Τιρόλου, στάλθηκαν στο σημείο για να συνδράμουν στις προσπάθειες διάσωσης.

    Το δυστύχημα συνέβη καθώς η Γερμανία εγκαινίασε ένα νέο μειωμένο σιδηροδρομικό εισιτήριο, με τις αναφορές να σημειώνουν ότι το περιφερειακό τρένο ήταν «πολύ γεμάτο και πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν, εξ ου και ο μεγάλος αριθμός τραυματιών».


    Μέρος της σιδηροδρομικής διαδρομής μεταξύ Μονάχου και Garmisch-Partenkirchen έχει αποκλειστεί και η κυκλοφορία έχει εκτραπεί, αναφέρει η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn.

    Το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Γερμανίας στη σύγχρονη εποχή σημειώθηκε το 1998, όταν τρένο υψηλής ταχύτητας εκτροχιάστηκε στο Eschede της Κάτω Σαξονίας, σκοτώνοντας 101 ανθρώπους.

    Το πιο πρόσφατο θανατηφόρο δυστύχημα στη χώρα σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, όταν ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σε σύγκρουση δύο τρένων κοντά στο Μόναχο.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ