25.8 C
Athens
23.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Φωτιά στην Άνω Γλυφάδα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Δυνατοί άνεμοι στην περιοχή (εικόνα & βίντεο)


    Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (04/06) στην περιοχή Πουρνάρι στην Γλυφάδα.

    Η Πυροσβεστική έσπευσε άμεσα στο σημείο με επίγεια και εναέρια μέσα.

    Σημειώνεται ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα ενώ επί στο έδαφος βρίσκονται 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.


    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

    Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.


    Ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

    Σημειώνεται πως η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα. Υπάρχουν αναφορές για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Άνω Γλυφάδα και Άνω Βούλα.

    fotia glyafada 04 06 2022

    Η αποκατάσταση της ζημιάς στον υποσταθμό θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 με 4 ώρες.

    Επίσης, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ έχει μεταβεί στη Γλυφάδα για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς

    Λόγω της φωτιάς στην Άνω Γλυφάδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Υμηττού από το ύψος της οδού Απόλλωνος στο ρεύμα προς θέση Κρεμασμένος Λαγός.

     



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ