21.1 C
Athens
24.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Αθήνα: Δύο συλλήψεις για παράνομα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


    Η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε χθες Πέμπτη (09/06) στην Αθήνα, ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διεξάγονταν παράνομα διαδικτυακά τυχερά παίγνια.

    Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος καθώς και πελάτης – παίκτης για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.


    Η είσοδος στο κατάστημα γινόταν μέσω ασύρματου τηλεχειριστηρίου

    Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διενέργεια παράνομων διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, ενώ η διαχείριση γινόταν μέσω κεντρικών μονάδων ελέγχου και διαχείρισης – servers.

    Παράλληλα, η είσοδος στο κατάστημα γινόταν μέσω ασύρματου τηλεχειριστηρίου – μπουτόν και ο χώρος καταγραφόταν από κάμερες, τα δεδομένα των οποίων αποθηκεύονταν σε ψηφιακό καταγραφικό, χωρίς να το γνωρίζουν οι παρευρισκόμενοι.

    Κατά την έρευνα στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


    • 20 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
    • 5 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή (server),
    • 6 κάμερες, 3 οθόνες (μόνιτορ) και ψηφιακό καταγραφικό,
    • επιτραπέζιο παιγνιομηχάνημα τύπου «τρίλιζα»,
    • ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν) και
    • 480 ευρώ.

    Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι κάμερες θα αποσταλούν προς φύλαξη στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού και το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

    Oι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ