18.7 C
Athens
19.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Κρήτη: Βιβλική καταστροφή από τις πλημμύρες στην Αγία Πελαγία – Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει και η Σητεία (βίντεο)


    «Βομβαρδισμένο» τοπίο είναι πλέον η Αγία Πελαγία στην Κρήτη μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας, όπου που δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ορμητικά νερά.

    Tεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία, όπου 150 αυτοκίνητα καταστράφηκαν και το 50% των επιχειρήσεων είναι κλειστές από τις καταστροφές.


    Βίντεο από drone της Τηλεόρασης CRETA24 αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής σε έναν από τους πλέον τουριστικούς οικισμούς του βόρειου παραλιακού μετώπου του Ηρακλείου.

    Οι δρόμοι που μέχρι και το Σάββατο έσφυζαν από κόσμο, καθώς στην περιοχή διέμεναν ακόμη τουρίστες, είναι πλέον άδειοι. Τα μόνα οχήματα που κινούνται είναι τα μηχανήματα έργων που προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τους τόνους λάσπης και φερτών υλικών αλλά και τα κατεστραμμένα οχήματα που παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο.


    Ανυπολόγιστες καταστροφές στη Σητεία

    Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Σητεία μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Δρόμοι, σπίτια, καταστήματα και οχήματα έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές μετά από την πλημμύρα που έφερε η ισχυρή βροχόπτωση του Σαββάτου.

    «Στον κεντρικό δρόμο της πόλης οι εικόνες δεν περιγράφονται», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την εκπομπή «Πυξίδα» του Κώστα Συλιγάρδου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης.

    sitia4

    Ήδη από χθες συνεργεία του δήμου Σητείας να προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους που παραμένουν κλειστοί, ενώ κάτοικοι και επιχειρηματίες μετρούν τις πληγές τους.

    sitia1

    sitia3

    Όπως τόνισε δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις, στις οποίες οι ζημιές ξεπερνούν τις 100.000 ίσως και 200.000 ευρώ και οι οποίες, όποια και αν είναι η στήριξη από το κράτος, είναι σχεδόν ανέφικτο να επανεκκινήσουν την δραστηριότητά τους.

    sitia7

    Ο κ. Χαριτάκης ανέφερε πως το Επιμελητήριο Λασιθίου θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση ώστε οι επιχειρηματίες να στηριχθούν ουσιαστικά και σημείωσε πως ήδη έχει προτείνει μια δέσμη μέτρων η οποία περιλαμβάνει την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, των οφειλών σε τράπεζες αλλά και στη ΔΕΗ, την καταβολή κεφαλαίου ώστε να είναι εφικτή η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων αλλά και την στήριξη των εργαζομένων σε αυτές με ένα πρόγραμμα αναστολής στα πρότυπα του covid, ώστε να υποστηριχθούν και εκείνοι μέχρι να είναι εφικτό να επιστρέψουν στην εργασία τους.

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου προκάλεσε η καταστροφική πλημμύρα στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη, όπου το περασμένο Σάββατο χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ