19.9 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Νεκρός ένας 20χρονος, τρεις τραυματίες


    Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Ξάνθη, που είχε ως αποτέλεσμα ένας 20χρονος να βρει τραγικό θάνατο και τρία ακόμη άτομα να τραυματιστούν σοβαρά.

    Όπως αναφέρει το xantinea, σύμφωνα με την Αστυνομία το δυστύχημα σημειώθηκε στο 1ο χλμ της Εθνικής οδού   Ξάνθης – Καβάλας, κοντά στο ξενοδοχείο Natassa.

    Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 25χρονος, εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε πινακίδα βενζινάδικου.


    Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν δύο 20χρονοι και ένας 22χρονος. Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο ένας 20χρονος ενώ οι υπόλοιποι τραυματίσθηκαν σοβαρά. Μάλιστα για τον απεγκλωβισμό τους κλήθηκε η Πυροσβεστική.

     


    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία αναφέρονται τα εξής: «Την 1-6-2024 και ώρα 00.02΄, στο 1ο χλμ της Εθνικής οδού   Ξάνθης – Καβάλας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός και επέβαιναν δύο 20χρονοι ημεδαποί και ένας 22χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (πινακίδα τιμών πρατήριου καυσίμων), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός 20χρονου επιβάτη και τον τραυματισμό του οδηγού και των άλλων δύο επιβατών.

    Οι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από το όχημα από σταθμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της  Ξάνθης με σταθμούς του ΕΚΑΒ. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης».

    Η Πυροσβεστική σημειώνει: «Με τη χρήση διασωστικής σειράς, πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός τεσσάρων τραυματισμένων ανδρών από ΕΙΧ οχήματα και παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ, συνεπεία τροχαίου, στο 1ο χλμ. της Ε.Ο.  Ξάνθης – Καβάλας στην  Ξάνθη. Επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα».

    Το ζήτημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

    Το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα επανάφερε -για μια ακόμα φορά- στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

    «05.30 το πρωί μετά από 2,5 ώρες χειρουργείο λόγω σοβαρού τροχαίου με έναν νεκρό 20χρονο και 3 σοβαρά τραυματίες, και για όλα αυτά η αιτία το αλκοόλ. Έχω βαρεθεί αυτό το σκηνικό ποιος μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση, μέχρι πότε θα θρηνούμε νέους τόσο άδικα; Και όλα αυτά σε συνθήκες σοβαρής υποστελέχωσης του Νοσοκομείου καθώς είμαστε αναγκασμένοι οι ελάχιστοι εναπομείναντες να προστρέχουμε για βοήθεια.

    Προκηρύξεις έχουν γίνει αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να έρθει στο Νοσοκομείο. Χωρίς κίνητρα πως περιμένουμε να δούμε φως σε αυτό το τούνελ; Ποτέ επιτέλους η  Ξάνθη θα ξυπνήσει; Η δικιά μου υπομονή έχει πλέον τελειώσει. Και σε λίγο πρέπει να επιστρέψω αφού πάλι εφημερεύω» είναι το μήνυμα που ανέβασε στα social media o γιατρός του ΓΝΞ, χειρουργός κ. Φώτης Κωδωνάς.

     



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ