15.4 C
Athens
14.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
More

    Επεισόδια και συλλήψεις στη Γαλλία πριν την αναμέτρηση Μετς – Σεντ Ετιέν


    Η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις την Κυριακή έπειτα από συγκρούσεις και επεισόδια μεταξύ οπαδών που είχαν ως αποτέλεσμα ορισμένους τραυματισμούς.

    Αυτό έγινε στο περιθώριο της ρεβάνς των playoffs για την άνοδο στη Ligue 1 μεταξύ Μετς και Σεντ-Ετιέν και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη διοίκηση της περιφέρειας Μοζέλ.

    «Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Μετς κι έγιναν συλλήψεις», είπε η νομαρχία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Υπήρξαν «επτά συλλήψεις» και «μερικοί μικροτραυματισμοί», όπως ανακοινώθηκε.


    Σε ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας Le Républicain Lorrain αναναφέρεται ότι τουλάχιστον «πέντε άτομα βρίσκονται στο αρχηγείο της αστυνομίας του Μετς», έπειτα από συμπλοκές κοντά στον σταθμό, όπου συναντήθηκαν «περίπου 150 υποστηρικτές της Σεντ Ετιέν και της Μετς». Η αστυνομία επενέβη γρήγορα, έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Ο αγώνας διεξάγεται σε ένα γήπεδο όπου έχει γίνει sold out. Μπροστά σε 28.500 θεατές, αναφέρει η νομαρχία, η οποία διευκρινίζει ότι «ενόψει της κρισιμότητας του αγώνα, το σύστημα ασφαλείας έχει ενισχυθεί σε συνεργασία με τη διοίκηση της Μετς.


    «Το προσωπικό της διατμηματικής διεύθυνσης της εθνικής Αστυνομίας θα υποστηριχθεί από ενισχύσεις δυνάμεων ασφαλείας ειδικευμένων στη διατήρηση της δημόσιας τάξης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια εκτός γηπέδου και στους γύρω χώρους», διευκρινίζει και πάλι η νομαρχία, η οποία δεν ανακοίνωσε ποιος είναι ο αριθμός των αστυνομικών που κινητοποιήθηκαν.

    Ο αγώνας αποτελεί επίσης αντικείμενο νομαρχιακού διατάγματος που καθορίζει τα διοικητικά μέτρα που διέπουν την κίνηση των φιλοξενούμενων οπαδών. Ο νικητής θα κερδίσει το εισιτήριό του για το Ligue 1, ενώ ο ηττημένος θ’ αγωνιστεί στη Ligue 2.


    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ