29.8 C
Athens
27.1 C
Thessaloniki
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Toyota: Στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας η υβριδική Corolla – Περιπολικό με station wagon αμάξωμα και ειδικό εξοπλισμό (εικόνες)


    Την επιβολή του νόμου και της τάξης αναλαμβάνει λοιπόν η Corolla για λογαριασμό της βρετανικής αστυνομίας, η οποία επιλέγει ακόμα μια φορά όχημα από τη γκάμα της Toyota.

    Σημειώνεται ότι η Αστυνομία Πάρκων στους Δήμους Κένσινγκτον και Τσέλσι του Λονδίνου χρησιμοποιεί το αμιγώς ηλεκτροκίνητο bZ4X ως περιπολικό.

    Σειρά έχει τώρα η Corolla, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη ως περιπολικό στις αστυνομικές δυνάμεις ολόκληρης της Βρετανίας. Συγκεκριμένα επιλέχτηκε η υβριδική Corolla με κινητήρα 1.8 ή 2.0 λίτρων, με το πρακτικότερο Touring Sports (station wagon) αμάξωμα.


    pol

    Προτού αναλάβει τα νέα της καθήκοντα η Corolla υποβλήθηκε σε ένα αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. Παράλληλα η Toyota βασίστηκε σε σχόλια και επισημάνσεις που άντλησε από τη στενή συνεργασία με πολλές αστυνομικές δυνάμεις τα τελευταία δύο χρόνια.


    Τη μετατροπή της Corolla σε περιπολικό ανέλαβε το Ειδικό Τμήμα Επιχειρήσεων Οχημάτων στο Μπέρνεστον. Εκεί κατασκευάζονται όλες οι Corolla για την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου αναμένεται να επεκταθεί σε 15 μετατροπές οχημάτων σε περιπολικά κάθε εβδομάδα.

    police koubia

    Toyota Corolla: Τα «όπλα» του περιπολικού

    Ο ειδικός εξοπλισμός των περιπολικών Corolla περιλαμβάνει ενσωματωμένη δορυφορική πλοήγηση, αισθητήρες στάθμευσης, διαμέρισμα στο μεγάλο χώρο αποσκευών για τη μεταφορά αστυνομικών σκύλων, μπλε Led φάρο στην οροφή, έξτρα προειδοποιητικά φώτα στο εμπρός και πίσω τμήμα του οχήματος, κόκκινα φώτα στο εσωτερικό, δευτερεύοντα εξοπλισμό μπαταρίας και συστήματα ελέγχου κατασκευασμένα για να αντέχουν τις δυνάμεις κρούσης, ασυρμάτους και σειρήνα.

    Πηγή: Motori



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ