22.8 C
Athens
21.2 C
Thessaloniki
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Creta Mafia: Στον Εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες από την Κίσσαμο – Βαρύ το κατηγορητήριο


    Κράτος εν κράτει το κύκλωμα των τεσσάρων οικογενειών της Creta Mafia που συνελήφθησαν την Δευτέρα στην περιοχή της Κισσάμου μετά τη συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

    Ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ της Τετάρτης η ακρόαση των 16 συλληφθέντων για σωρεία παραβάσεων και για σύσταση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα. Από τους 32 συνολικά κατηγορούμενους έχουν συλληφθεί οι 16.

    Ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ένας αναμένεται να απολογηθεί  αύριο και 14 το  Σαββατοκύριακο.


    Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια  κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις 3 το μεσημέρι με κλούβες του Τμήματος Μεταγωγών.

    Πρόκειται για την εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών ομάδων τα μέλη της οποίας συνδέονται μεταξύ τους με οικογενειακούς δεσμούς και ενέχονται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών αγροτικών περιοχών, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και σε συνεργασία με το Α.Τ. Κισσάμου.


    Πρόκειται για άτομα που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των φιλήσυχων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι απειλούνταν, έβλεπαν τις περιουσίες τους να καταπατούνται ή ακόμα και να δέχονται επιθέσεις ή και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα, αν τολμούσαν να απευθυνθούν στις αρχές.  Η υπολογιζόμενη οικονομική ζημιά που είχαν προκαλέσει υπερβαίνει το ποσό των  1.565.000 ευρώ.

    Η πεποίθηση αυτών των ανθρώπων ότι «δεν τους αγγίζει τίποτα», φαίνεται και από το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν πλήρωναν ούτε τους λογαριασμούς ρεύματος. Τώρα, για πρώτη φορά,  σε συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ Χανίων εκτελέστηκαν εκκρεμείς εντολές διακοπής ρευματοδότησης σε συνολικά επτά παροχές υπό στοιχεία δραστών. Παράλληλα, φαίνεται ότι μετά από τις επίμονες καταγγελίες πολιτών που έχουν πέσει θύματα της ασύστολης δράσης των ομάδων, στις έρευνες έχει εμπλακεί και ο ΟΠΕΚΕΠΕ με διασταυρώσεις δηλώσεων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

    Μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού διακριβώθηκε ότι οι εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από το 2019 σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου Σελίνου-Κανδάνου και Πλατανιά.

    Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (18/06) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, των Τμημάτων Τροχαίας Χανίων και Ηρακλείου, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων, Ρεθύμνης και Ηρακλείου και του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ