25.2 C
Athens
25.3 C
Thessaloniki
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Ένωση Αστυνομικών Λευκάδας: «Για να μην κρύβουμε τα προβλήματα μας κάτω από το χαλί»


    Η Ένωση Αστυνομικών Λευκάδας εξέδωσε ανακοίνωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί.

    Η ανακοίνωση αναφέρει:

    Κατόπιν σχετικών και συνεχών πιέσεων της Ένωσης μας και της ΠΟΑΣΥ για την μη ενίσχυση της ΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ κατά την θερινή περίοδο τελικά θα υπάρχει ενίσχυση γιά 2 μήνες με 5 αστυνομικούς! Όμως όλο αυτό μας θυμίζει την φράση ” να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι” .


    Τα τελευταία 5 ετη το σύνολο των αποσπασμενων αστυνομικων από την ΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ σε άλλες Υπηρεσίες της Χώρας μας εχει φτάσει περίπου τον αριθμό των 30!ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΑ 30 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    Για αυτο το λογο το προεδρείο με πρωτοβουλία του πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη Ιονίων Νήσων Υποστράτηγο κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεωργιo και με τον Δ/ντη της Δ/νσης Αστυνομίας Λευκάδας Ταξίαρχο κ. Σπυρόπουλο Κωνσταντίνο.


    Το μείζον θέμα το οποίο αναδείχτηκε στην συνάντηση είναι αυτό των πέντε (5) αποσπασμένων συναδέλφων στο Ν. Αττικής, όπου κατόπιν αιτήσεως τους επιθυμούν να μην συνεχίσουν την απόσπαση και να επιστρέψουν στη ΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

    Να τονίσουμε ότι η αρχική απόσπαση των εν λόγω συναδέλφων όπως προβλέπονταν στην αρχική Διαταγή του Αρχηγείου ήταν διάρκειας τριών (3) μηνών και η παράταση της απόσπασης πραγματοποιήθηκε άνευ αιτήσεώς τους.

    Για τη Δ.Α. ΛΕΥΚΑΔΑΣ και δεδομένου της μεγάλης ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ θεωρούμε ότι η επιστροφή των εν λόγω συναδέλφων είναι αναγκαία για την ορθή και πλήρη στελέχωση της Δ/νσης καθώς το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού μεγεθύνεται παράλληλα με τις (ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ).

    Συνεπώς η μη επιστροφή των πέντε (5) συναδέλφων θεωρουμε οτι ειναι ΑΔΙΚΗ τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους και η επιστροφή τους κρίνεται ΑΚΡΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ για τις υπηρεσιακές μας ανάγκες και γιατί οι εν λόγω συνάδελφοι αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα ,λόγω της εκτός του αρχικού σχεδιασμού μακράς παραμονής τους σε Υπηρεσίας του νομού Αττικής.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ