27.1 C
Athens
27.1 C
Thessaloniki
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Νικολακόπουλος: «Με αμοιβαία εμπιστοσύνη ΕΛ.ΑΣ. και οδηγών θα μειώσουμε τα τροχαία – Ασφαλής οδήγηση σημαίνει ζωή» (εικόνα)


    Στη Διυπουργική συνάντηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, που έγινε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου , του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων βρέθηκε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

    Σε ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε τα εξής:

    «Ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης υπήρξαν κρίσιμα ζητήματα, όπως η επανεργοποίηση και ο εκσυγχρονισμός της πλατφόρμας «e-drive academy» που αποτελεί την εκπαιδευτική πλατφόρμα οδικής αγωγής, ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, η ένταξη του μαθήματος οδικής ασφάλειας στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, η Αστυνόμευση και εφαρμογή του νέου ΚΟΚ μέσω καμερών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, η ψηφιοποίηση των παραβάσεων, η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Οδικής Ασφάλειας. κ.α.


    Οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες με στοχευμένες δράσεις, όπου μέσα από την ενημέρωση, την καλλιέργεια κουλτούρας ορθής οδηγικής συμπεριφοράς, τη δημιουργία υγιών προτύπων ειδικά στα νεότερα παιδιά και την ανάπτυξη σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και των οδηγών, θα μειώσουμε τα τροχαία δυστυχήματα, που στοιχίζουν τόσο πολύ στη χώρα μας.

    Η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια, εφαρμόζουν ήδη το Εθνικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια 2021-2030, εστιάζοντας στην ασφαλή οδήγηση, σε καλύτερα οδικά δίκτυα μέσω της κατασκευής υπερσύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, στην εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών για ζητήματα οδικής συμπεριφοράς, την Ψηφιακή επιβολή ποινών στις παραβάσεις, όπως ήδη εφαρμόζεται, αλλά και την υιοθέτηση καλών διεθνών πρακτικών και πρωτοκόλλων, για καίριες και αποτελεσματικές οδικές παρεμβάσεις.


    Ενισχύουμε την οδηγική ασφάλεια με σημαντικά μέτρα πρόληψης και περνάμε παντού το μήνυμα, ότι πρέπει τηρούμε απαρέγκλιτα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υιοθετώντας μία βασική αρχή που λέει ότι: «ασφαλής οδήγηση σημαίνει «ζωή»!



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ