25.8 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Νικολακόπουλος: «Στόχος της Αστυνομίας η ασφάλεια και η φύλαξη των συνόρων μας» (εικόνα)


    Στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

    Εκεί, συναντήθηκε με τον Υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις δράσεις Αστυνομίας και Λιμενικού στην πάταξη της παρανομίας και την ασφάλεια των συνόρων.

    Σε ανάρτησή του, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος αναφέρει τα εξής:


    «Επισκέφθηκα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και στη συνάντηση που είχα με τον Υπουργό, συζητήσαμε όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τις πολιτικές μετανάστευσης, ασύλου, αλλά και ασφάλειας των συνόρων, που ήδη εφαρμόζονται με επιτυχία από την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, τα τελευταία χρόνια.

    Οι δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού, συνεχίζουν να επιτελούν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, με στόχο την ασφάλεια, την αποτελεσματική φύλαξη των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων μας, την αντιμετώπιση και μείωση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, αλλά και την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.


    Για την Κυβέρνηση το ζήτημα αποτελεί ξεκάθαρη προτεραιότητα, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μία σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Μεταναστατευτική Πολιτική, αλλά και μία ανθρωποκεντρική πολιτική όσον αφορά το Άσυλο, σύμφωνη με τους Διεθνείς κανόνες και τις Ευρωπαϊκές συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

    Είναι γνωστό σε τι κατάσταση ήταν οι δομές φιλοξενίας της Ηλείας, στον Πύργο και τη Μυρσίνη το 2019 και ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα, όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε αυτές και τις συνθήκες διαβίωσης.

    Οφείλουμε όμως να εφαρμόσουμε ακόμη πιο στοχευμένες πολιτικές, ούτως ώστε να καταφέρουμε την πλέον ωφέλιμη και αποδοτικότερη διασύνδεση των ανθρώπων αυτών με τις τοπικές κοινωνίες.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andreas Nikolakopoulos (@nikolakopoulosandreas)



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ