28.1 C
Athens
22.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
More

    Νικολακόπουλος: «Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και στη διαφθορά» – Τι είπε για τις υποκλοπές (βίντεο)


    Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και μίλησε για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, για τις εξιχνιάσεις των υποθέσεων και την εγκληματικότητα στη χώρα.

    Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε αναφορικά με τις παρακολουθήσεις ότι ο καθένας πρέπει να σέβεται την απόφαση των Δικαστηρίων, ενώ ανέφερε πως υπάρχει μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και στη διαφθορά.

    Όσα είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

    Για τις παρακολουθήσεις


    «Έγινε μία έρευνα πάνω από δύο χρόνια, εξετάστηκαν πάνω από 40 μάρτυρες στην υπόθεση αυτή. Υπήρξαν καταθέσεις μαρτύρων, υπήρξαν και κάποιοι που επέβαλαν μήνυση και υποστήριξαν την υπόθεση. Ενεπλάκησαν ανεξάρτητες Αρχές, εκτός από την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ. Ο καθένας απέξω μπορεί να θέλει ότι θέλει. Εδώ έχουμε μία διάταξη 300 σελίδων. Τι σημαίνει όταν μπαίνει στο αρχείο;

    Σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε κάποια πρόσωπα. Υπάρχουν όμως ενδείξεις για φυσικά πρόσωπα. Όσοι κάνουν αυτή τη στιγμή κριτική, δεν έχουν δει την υπόθεση, δεν έχουν δει αν ο εισαγγελέας είχε κάτι περισσότερο.


    Σε ένα κράτος δικαίου, εκεί που υπάρχουν θεσμοί δεν μπορεί κάποιοι να συνωμοτούν και να κάνουν κριτική στη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να κατηγορεί κάποιος κάποιον με βάση αυτά που πιστεύει. Πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Εδώ δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να προχωρήσει και οι οποίες κατηγορίες έχουν ειπωθεί στο παρελθόν πρέπει να τις πάρουν πίσω. Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις και να πάψουν να σπιλώνουν προσωπικότητες, επειδή θέλουν κάποιοι να κάνουν πολιτική διαχείριση».

    Για την ασφάλεια και τις εξιχνιάσεις των υποθέσεων

    «Το τελευταίο διάστημα έχουν εξιχνιαστεί οι υποθέσεις των ΕΤΑΔ, Δήμου Αθηναίων, ΔΟΥ Χαλκίδας, υπουργείο Πολιτισμού και Σωφρονιστικό κατάστημα Ιωαννίνων και αυτό δείχνει μια πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Και για την υπόθεση του ΕΤΑΔ από το Τμήμα Εκβιαστών θέλω να τους συγχαρώ για αυτή την σπουδαία δουλειά και επιχείρηση που έγινε.

    Πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα, μηδενική ανοχή στη διαφθορά. O κάθε κρατικός λειτουργός ο οποίος σκέφτεται τέτοιες μεθόδους, θα πρέπει να ξέρει ότι θα ελεγχθεί. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Οι υπηρεσίες δουλεύουν μεθοδικά, αποτελεσματικά και εξιχνιάζουν υποθέσεις».

     

     



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ