28.1 C
Athens
22.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
More

    Ο Νικολακόπουλος μαζί με επτά δημάρχους της Ηλείας συναντήθηκαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη – Τι συζήτησαν


    Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος μαζί με τους επτά δημάρχους της Ηλείας συναντήθηκαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη.

    Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στις απαραίτητες δράσεις πρόληψης απέναντι στις πυρκαγιές και πυροπροστασίας για την Ηλεία.

    H ανάρτηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

    Στην πρόσφατη συνάντησή μας με τους 7 Δημάρχους της Ηλείας και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, επεσήμανα την ανάγκη να δώσουμε έμφαση στις απαραίτητες δράσεις πρόληψης απέναντι στις πυρκαγιές και πυροπροστασίας για την Ηλεία, εξασφαλίζοντας γι’ αυτόν τον σκοπό μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις στους δήμους μας.


    Ο Υπουργός επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαρχής, απέναντι στην αγωνία των Δημάρχων να προστατευθούν επικίνδυνα σημεία στις περιοχές τους, με αποτέλεσμα να εγκριθεί το ποσό του 1.760.000 €, για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και στους 7 δήμους.

    Δεν εφησυχάζουμε, καθώς βρισκόμαστε ακόμη στο καλοκαίρι και πρέπει να επαγρυπνούμε, ενώ αναγνωρίζουμε ότι και φέτος οι πυροσβέστες μας, οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και οι Εθελοντές, αντέδρασαν δυναμικά και αποτελεσματικά, επιχειρώντας από την πρώτη στιγμή, υπό ακραίες κλιματικές συνθήκες, στο πεδίο.


    Οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια πάνω σε όλα όσα έχουμε καταφέρει τα προηγούμενα 4 χρόνια στο κομμάτι της πρόληψης και της καταστολής, και να γινόμαστε κάθε φορά καλύτεροι και αποδοτικότεροι, με τελικό στόχο την προστασία κάθε ανθρώπινης ζωής, περιουσιών και ζώων στις περιοχές.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ