26 C
Athens
21 C
Thessaloniki
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
More

    Ο Νικολακόπουλος συναντήθηκε με τον Τριαντόπουλο – «Δυο πολύ σημαντικά έργα στους δήμους της Ηλείας» (εικόνα)


    Συνάντηση με τον Χρήστο Τριαντόπουλος είχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, σχετικά με δυο σημαντικά έργα που θα υλοποιηθούν στον Νομό Ηλείας.

    Μετά τη συνάντηση, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος έγραψε στα social media τα εξής:

    «Μετά την εποικοδομητική συνεργασία μας, με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, και πάντα σε διαρκή συνεργασία με τους δήμους της Ηλείας, δύο πολύ σημαντικά έργα αναμένεται να υλοποιηθούν, καθώς εγκρίνεται η χρηματοδότησή τους από το «Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών – Υποπρόγραμμα Υποδομών ΟΤΑ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ήδη αναρτήθηκε και η σχετική πρόσκληση, όπου οι δήμοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους, για να προχωρήσει η διαδικασία της χρηματοδότησης.


    Ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, μία περιοχή που έχει πληγεί βαρύτατα στο παρελθόν από ακραία καιρικά φαινόμενα, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό του 1.200.000 ευρώ, για την κατασκευή νέας γέφυρας στην είσοδο της κοινότητας του Πλουτοχωρίου, ένα έργο για το οποίο κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Υφυπουργό, μαζι με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκη Μπαλιούκο.

    Επιπλέον, ο Δήμος Ήλιδας μέσω του ιδίου προγράμματος θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 300.000 ευρώ, για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, σε δίκτυα και υποδομές.


    Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντιλαμβανόμενη πλήρως τα προβλήματα και τις συνέπειες των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στην Ηλεία, κινείται ταχύτατα και μεθοδικά προς την κατεύθυνση της αναγκαίας κατασκευής απαραίτητων έργων υποδομής, που θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο το νομό μας, προς όφελος τελικά των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ