25.8 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Λειψυδρία: Ενεργοποιούνται αποθέματα από Μαυροσουβάλα και Υλίκη για την υδροδότηση της Αθήνας


    Καμπανάκι από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Χάρη Σαχίνη για το πρόβλημα της λειψυδρίας.

    Όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ, η ΕΥΔΑΠ παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημα, αλλά για την ώρα δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην λήψη περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση.

    Ωστόσο δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας: «Έχουμε κάνει, είπε, από καιρό μια καμπάνια με συστάσεις στον κόσμο και για την ώρα περιμένουμε την εθελούσια ανταπόκριση του. Αν δεν υπάρξουν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις τον χειμώνα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Τότε θα μπούμε στο κόκκινο τώρα είμαστε ακόμη στο κίτρινο ούτε καν στο πορτοκαλί».


    Όπως δήλωσε ο κ. Σαχίνης, η ΕΥΔΑΠ ενεργοποιεί συμπληρωματικές πηγές ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης της Αττικής λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας. Οι «πηγές» αυτές είναι οι πηγές και οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας βόρεια της Πάρνηθας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας. Επίσης, πρόσθεσε πως, γίνεται άντληση και από τα αποθέματα της Υλίκης.

    Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο κ. Σαχίνης ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην σπαταλά νερό. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης της τιμής στα τιμολόγια κατανάλωσης.


     



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ