23 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    ΕΑΥΑ: «Ως πότε ο αστυνομικός θα παριστάνει τον… security των ιδιωτικών ανώνυμων εταιρειών;»


    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΥΑ) εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση στον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

    Η ανακοίνωση

    Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για την απρόκλητη και πρωτοφανή στοχοποίηση που υπέστη ως εκπρόσωπος εργαζομένων από δημοσιογράφο.

    Διερωτώμεθα, ως πότε θα συνεχίσουν ορισμένοι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά; Ως πότε ο αστυνομικός θα παριστάνει τον «security» των ιδιωτικών ανώνυμων εταιρειών;


    Παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας των γηπέδων, δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της απεμπλοκής των αστυνομικών από αυτά, τουναντίον η Αστυνομία συνεχώς χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα τη μόνιμη στοχοποίησή της.

    Η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να μεριμνήσει για τη θεσμική θωράκιση των συναδέλφων και αντί να κατατρύχεται με τη διοργάνωση των συνηθισμένων συσκέψεων για την αντιμετώπιση της βίας και την προστασία των συμφερόντων-κερδών των ανώνυμων εταιρειών (ΠΑΕ), να απαιτήσει την απεμπλοκή των αστυνομικών από τα γήπεδα, ώστε να βρεθούν στις γειτονιές και δίπλα στους πολίτες.


    Οι πρακτικές στοχοποίησης συνήθως καταλήγουν στην υποκίνηση πράξεων βίας εναντίον συναδέλφων μας, αλλά και πολιτών.

    Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες από το θανάσιμο τραυματισμό του συναδέλφου Γεωργίου Λυγγερίδη, αλλά και άλλων περιστατικών, π.χ. Άλκης Καμπανός.

    Φίλε Θοδωρή, πρόεδρε της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μην πτοείσαι. Αναφορικά με ορισμένες ενδομικροσυνδικαλιστικές πρακτικές, αυτές θα τις παρακάμψει η ίδια η ιστορία και κάποιοι σύντομα θα καταλήξουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

    Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

    Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος»



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ