25.4 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
More

    Σχολεία: Αυτό είναι το νέο μάθημα που θα διδάσκεται από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ λυκείου


    Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει στα σχολεία όλης της χώρας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και μαζί του θα φέρει σημαντικές αλλαγές που αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

    Η ηγεσία του Υπουργείου επανειλημμένως έχει τονίσει ότι στοχεύει στη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών, στην κατανόηση των κειμένων και στην απομάκρυνση από την αποστήθιση, μέσω της ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας.

    Στο πλαίσιο αυτό, αρχής γενομένης από την νέα σχολική χρονιά 2024-25, εισάγεται η ανάγνωση ολόκληρων λογοτεχνικών έργων, αντί αποσπασματικών κειμένων όπως συνέβαινε έως σήμερα. Σε όλες τις τάξεις, από το νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ λυκείου, θα διανεμηθούν από ένα έως τρία βιβλία (ανάλογα την τάξη), πάνω στα οποία οι μαθητές θα κάνουν εργασίες και συγκεκριμένες δραστηριότητες.


    Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι συγγραφείς θα βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο και να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και σκέψη. Οι εκπαιδευτικοί θα μυηθούν, μέσω ειδικής επιμόρφωσης, για τον τρόπο λειτουργίας της τάξης ενώ οι μαθητές θα λάβουν τα βιβλία τους μέσω της αποστολής σχολικών βιβλίων.

    Πηγή: Dnews




    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ