25.8 C
Athens
23.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Ανδρέας Νικολακόπουλος: Eπίσκεψη στην Αργολίδα – Οι επαφές του και όλα όσα είπε (εικόνες)


    Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη (18/9/2024) στην Αργολίδα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανό.

    Αρχικά, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, όπου παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Αργολίδας, Ταξίαρχου Ευάγγελου Πιπέρη, απευθύνθηκε στα στελέχη, αξιωματικούς της αστυνομίας που υπηρετούν εκεί, αναφέροντας ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες όλων απέναντι σε κάθε μορφής παραβατικότητα, ώστε να γίνουν οι αστυνομικές επιχειρήσεις ακόμη πιο αποτελεσματικές, με τελικό στόχο την εμπέδωση μεγαλύτερου αισθήματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Μία περιοχή με έντονο τουριστικό στοιχείο και μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που καθιστά την εντατικοποίηση των προσπαθειών ακόμη πιο επιτακτική.

    «Βρέθηκα σήμερα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, όπου ενημερώθηκα για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιτελούν τα καθήκοντά τους με προσήλωση, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, καταφέρνοντας σημαντικές επιτυχίες σε πολλά επίπεδα. Παρόλ’ αυτά, ζήτησα ακόμη πιο εντατική προσπάθεια, ώστε να είμαστε διαρκώς δίπλα στον πολίτη, χτίζοντας μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μαζί του, και κάνοντας πράξη το δόγμα που υπηρετούμε, για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα, μηδενική ανοχή στη διαφθορά», ανέφερε ο κ. Υφυπουργός.


    Ο κ. Νικολακόπουλος, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αργολίδα,  βρέθηκε επίσης στα δύο Σωφρονιστικά Καταστήματα που λειτουργούν στο νομό. Αρχικά επισκέφθηκε το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας, όπου έγινε δεκτός από τη Διευθύντρια κα. Ευαγγελία Κατερίνη, και ενημερώθηκε για τις αγροτικές εργασίες και εργασίες παραγωγής προϊόντων από τους κρατουμένους, αλλά και για τους πλήρως ανακαινισμένους θαλάμους, κάτι που έγινε σύμφωνα με πρόγραμμα κατάρτισης από τους ίδιους τους κρατούμενους, στην ειδικότητα «Συντηρητές Κτιρίων». Πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό πρόγραμμα, που υλοποιείται μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Πάτρας της ΔΥΠΑ, και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου, ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια, κα. Ιωάννα Αναστασοπούλου, για τα καθημερινά και τρέχοντα ζητήματα, ενώ συζήτησαν για τις σημαντικές πρωτοβουλίες βελτίωσης της καθημερινότητας στο Κατάστημα, που έχουν δρομολογηθεί και ήδη υλοποιούνται. Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη της Εξωτερικής Φρουράς που υπηρετούν στο Κατάστημα, με τους οποίους συζήτησε για πολλά από τα θέματα που τους απασχολούν.

    «Στόχος είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης, καθώς επενδύουμε σε ένα νέο, σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, ανθρωποκεντρικό Σωφρονιστικό Σύστημα, αλλά και ένα σύστημα που θα δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας σε όλους. Παράλληλα, θέλουμε να ενισχύσουμε τις δράσεις που έχουν να κάνουν με την κατάρτιση και τις εκπαιδευτικές δομές, ενώ κεντρικό ρόλο σε αυτό έχει το αγροτικό κατάστημα, καθώς πιστεύω ότι η εργασία παρέχει τα κατάλληλα εφόδια, έτσι ώστε να κάνουμε πιο εύκολη την κοινωνική επανένταξη του κρατουμένου και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε υποτροπή του σε εγκληματικές ενέργειες, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ασφάλεια των πολιτών. Η δουλειά που γίνεται είναι πολλή καλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία θα περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου σε σχέση με τις πειθαρχικές παραβάσεις που γίνονται, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον ασφάλειας, αλλά και να ενισχύσουμε τις αγροτικές φυλακές.


    Να έχουμε, περισσότερους κρατούμενους στα αγροτικά καταστήματα, με συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις αλλά και ποινές που θα επιτρέπουν  την μεταγωγή τους εκεί, με σκοπό να ενισχύσουμε την παραγωγή και κυρίως να κάνουμε τον κρατούμενο να μπορεί να αποφύγει στο μέλλον οποιονδήποτε στιγματισμό. Να είναι την επόμενη μέρα, ένας πολίτης που θα προσφέρει στην κοινωνία και δεν θα δημιουργεί πρόβλημα. Επιπλέον, όσον αφορά το ζήτημα της παραβατικότητας από διάφορες κοινωνικές ομάδες συζητήσαμε και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τον Βουλευτή, τον Γιάννη Ανδριανό, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε αναπτύξει πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις με σημαντικά αποτελέσματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε να έχουμε πιο συχνές επιχειρήσεις, ειδικά στις περιοχές που παρατηρούνται αυξημένες εγκληματικές δραστηριότητες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ