25.8 C
Athens
23.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    ΕΟΠΥΥ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί όλων των κατηγορούμενων στην υπόθεση του κυκλώματος απάτης


    Σε δέσμευση των λογαριασμών όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση του κυκλώματος απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ προχώρησε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

    Παράλληλα, η Αρχή θα διενεργήσει και αυτοτελή έλεγχο στο οικονομικό προφίλ των κατηγορουμένων οι οποίοι διώκονται ήδη και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Την ίδια στιγμή, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ένας από τους επτά κατηγορούμενους, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες Τετάρτη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.


    Η υπόθεση αφορά τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων και σήμερα Πέμπτη αναμένονται οι απολογίες άλλων δέκα κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων είναι εμπλεκόμενοι γιατροί και φαρμακοποιοί.

    Ο κατηγορούμενος που οδηγήθηκε στη φυλακή, ο αποκαλούμενος «Μισελ», φέρεται ότι είχε αναλάβει τη διακίνηση των παρανόμως συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε πιάτσες τοξικομανών καθώς κα να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων στους οποίους εμφανιζόταν – κατά περίπτωση – ως γιατρός ή βοηθός γιατρού.


    Επιπλέον, προέκυψε ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται να ανήκει στον κύκλο των πρωταγωνιστών της υπόθεσης του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

    Αντίθετα, άλλες τρεις κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες. Δύο εξ αυτών με τους όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

    Η κατηγορούμενη γιατρός που απολογήθηκε χθες αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και κατά τον συνήγορό της προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι συνταγογραφήσεις που είχε κάνει ήταν νόμιμες.

    Πηγή: In.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ