25.2 C
Athens
25.3 C
Thessaloniki
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Αρχαία έκρυβαν στα σπίτια τους τρεις Έλληνες – Τι ψάχνει τώρα η Αστυνομία


    Τα σημεία όπου έκαναν λαθρανασκαφές τρεις Έλληνες αρχαιοκάπηλοι προσπαθεί να εντοπίσει η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους πέρασαν χειροπέδες, όταν βρήκαν πλήθος αρχαιότητες στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης που εκτελέστηκε σε περιοχές της Δράμας.

    Κατά τις έρευνες που έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης, βρέθηκαν συνολικά 60 αρχαία νομίσματα, ένα αρχαίο κόσμημα, διάφορα μεταλλικά και λίθινα αντικείμενα, δυο ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους οι τρεις άνδρες αναζητούσαν κρυμμένους θησαυρούς σε περιοχές που δεν αποκάλυψαν, ενώ κατασχέθηκε και μια κυνηγετική καραμπίνα με επτά φυσίγγια χωρίς άδεια κατοχής.

    Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων κατά συναυτουργία και του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση. Τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Δράμας για να χρονολογηθούν, να αξιολογηθούν και να προσδιοριστεί ο τόπος στον οποίο βρέθηκαν.


     




    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ