25.2 C
Athens
25.3 C
Thessaloniki
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Γεωργιανός επιτέθηκε και δάγκωσε αστυνομικό στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – «Ντρεπόμουν να κατεβάσω το εσώρουχο στον έλεγχο»


    Συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε Γεωργιανό που επιτέθηκε σε αστυνομικό στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον δάγκωσε στο πόδι.

    Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, μεταξύ άλλων, για σωματική βλάβη, κατά συρροή, αντίσταση και απείθεια, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του επί τριετία. Επιπλέον, κινήθηκε η διοικητική διαδικασία για την απέλασή του από τη χώρα, καθώς ζούσε παράνομα στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν ο 30χρονος κατηγορούμενος έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκειμένου να ταξιδέψει για τη χώρα του και διαπιστώθηκε ότι ήταν παράνομα στην Ελλάδα. Τότε, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί και έσπευσαν για να προχωρήσουν στον απαραίτητο έλεγχο και στη σύλληψή του, με τον κατηγορούμενο να αντιδράει έντονα και επιθετικά.


    Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρώτος αστυνομικός, ο κατηγορούμενος δεν συνεργαζόταν παρόλο που ο ίδιος με τους συναδέλφους του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. «Λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να τσατίζεται και έβαλε τις γροθιές του σε αμυντική στάση όταν πλησίασα για να του περάσω χειροπέδες. Προσπάθησε να με χτυπήσει με γροθιές δύο φορές και απέφυγα τα χτυπήματα, ενώ μας χτυπούσε με τους αγκώνες και τα πόδια του. Καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε και προσπαθούσαμε να ολοκληρώσουμε τη σωματική έρευνα. Όταν έκατσε στην καρέκλα προσπαθούσε ξανά να μας χτυπήσει και δάγκωσε τον συνάδελφό μου στο αριστερό του πόδι» είπε.

    Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο συνάδελφός του τονίζοντας ότι αφού δέχθηκε τη… δαγκωνιά, ο κατηγορούμενος συνέχισε να επιτίθεται με τους αγκώνες, κάτι το οποίο του προκάλεσε εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του.


    «Ντρεπόμουν να κατεβάσω το εσώρουχο»

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόβλημα με τους αστυνομικούς, απλά αντιδρούσε γιατί δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα έξι μήνες και όταν πέρασε τον έλεγχο του αεροδρόμιο του γνωστοποίησαν ότι υπήρχε πρόβλημα με την βίζα του.

    «Με πήγαν σε ένα δωμάτιο. Ο αστυνομικός μου είπε να βγάλω τα παπούτσια και τα κορδόνια μου, να κατεβάσω το παντελόνι και το εσώρουχό μου. Τους είπα ότι ντρέπομαι και δεν ήθελα να κατεβάσω το εσώρουχο, ήταν τέσσερα άτομα στο δωμάτιο. Δε καταλάβαινα τι γινόταν και δε γνώριζα τη γλώσσα» είπε.

    Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 30χρονος βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς ο ίδιος ανέφερε ότι στη χώρα ζει η σύντροφός του.

    Πηγη: Protothema.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ