26.1 C
Athens
25.4 C
Thessaloniki
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Ρόδος: Σπείρα με ανήλικο διακινούσε ηρωίνη


    Η μεθοδική ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της έρευνας για την δραστηριότητα μιας συμμορίας που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης στη Ρόδο από τους αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωσή της και την σύλληψη των πέντε μελών της, μεταξύ των οποίων είναι και ένας ανήλικος.

    Ο ρόλος και η ιεραρχία, η μέθοδος δράσης και οι διασυνδέσεις τους χαρτογραφήθηκαν, εξακριβώθηκε πώς προμηθεύονταν, που αποθήκευαν και σε ποιους διακινούσαν τα ναρκωτικά παρακολουθώντας τις συχνότητες των ασυρμάτων της Αστυνομίας, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο νομιμοποιούσαν τα «μαύρα» έσοδα τους. Τέλος, αποκωδικοποιήθηκαν οι εκφράσεις που χρησιμοποιούσαν στις επικοινωνίες τους μέσω επιχειρησιακών κινητών τηλεφώνων, οι οποίες καταγράφηκαν.

    Σε επιχείρηση που εκτελέστηκε μαζί με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν την Παρασκευή τέσσερις από τους πέντε Έλληνες ηλικίας 17, 20, 23, 37 και 46 χρόνων, κατασχέθηκαν τα μέσα που χρησιμοποιούσαν και εντοπίστηκαν οι «καβάντζες» όπου έκρυβαν την ηρωίνη που διακινούσαν από τις αρχές Ιουλίου με τιμές από 30 ως 35 ευρώ το γραμμάριο. Με απόφαση του 37χρονου αρχηγού, ο οποίος μάλιστα είχε στρατολογήσει ως “βαποράκι” τον 17χρονο συγγενή του, έκαναν και… «σκόντο» στους πιο τακτικούς πελάτες χρεώνοντάς τους με 15 ως 20 ευρώ το μισό γραμμάριο!


    Πρώτος συνελήφθη ο 46χρονος κατά την άφιξη του στη Ρόδο με πλοίο από Πειραιά και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε πάνω από 300 γραμμάρια ηρωίνης. Έπειτα, συνελήφθησαν άλλα τρία μέλη της σπείρας και έγιναν έρευνες στις κατοικίες τους, όπου κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 314,15 γραμμαρίων, δυο ζυγαριές ακριβείας, εννέα κινητά τηλέφωνα δηλωμένα σε στοιχεία αλλοδαπών, δυο ασύρματοι συντονισμένοι σε συχνότητες της Αστυνομίας, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, δυο δίκυκλα και μετρητά ύψους 21.310 ευρώ.

    Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, διακίνηση ναρκωτικών, εμπορία ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


    Πηγή: Protothema



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ