19.3 C
Athens
20.9 C
Thessaloniki
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Νέα Ιωνία: Άνθρωπος της νύχτας ο δράστης των πυροβολισμών με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών το 2014 – Η ξαδέρφη γνωστού ποινικού και η εμπλοκή του «Ράμπο»


    Επαφή του «Ράμπο» που εκτελέστηκε τον Ιούνιο του 2023 έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό μαζί με τον κουνιάδο του, είναι σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας που άνοιξε πυρ κατά ανδρών της ΔΙ.ΑΣ το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου του 2014 στη Νέα Ιωνία.

    Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του μετά από νέες πληροφορίες σχετικά με το άτομο που πυροβόλησε πέντε φορές με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών εκείνο το βράδυ, αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει την σύλληψη.

    Ο δράστης είναι ο ηλικίας 40 ετών σήμερα, Γ.Φ, εργαζόμενος σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Χαϊδάρι.


    Το χρονικό της καταδίωξης

    Στις 22:30 το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου του 2014, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ,  επιχείρησαν να ελέγξουν δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα στην συμβολή των οδών Ρίμινι και Κώστα Βάρναλη στη Νέα Ιωνία.

    Από την πινακίδα πρόκυπτε πως το όχημα ανήκε σε μια 44χρονη σήμερα γυναίκα, την αδελφή του «Ράμπο». Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές, σε βάρος των αστυνομικών, με πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, το οποίο έκρυβε στο μπουφάν του.


    Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας έχασε τον έλεγχό της με αποτέλεσμα οι δυο αναβάτες να βρεθούν στο έδαφος. Ο οδηγός συνελήφθη και σήμερα είναι έγκλειστος στη Νιγρίτα Σερρών. Ο συνοδηγός κατάφερε να διαφύγει με τους αστυνομικούς όμως να εντοπίζουν στο σημείο ένα κράνος, ένα ζευγάρι γάντια και μια κουκούλα fullface, τα οποία έφεραν επικολλημένα μονωτική ταινία.

    Οι αστυνομικοί συνέλεξαν γενετικό υλικό, το οποίο ταυτοποιήθηκε με αυτό του 40χρονου. Σε κοντινή απόσταση από το σημείο της πτώσης και εξωτερικά πολυκατοικίας, είχε βρεθεί ένα το kalashnikov με το οποίο είχαν πυροβολήσει τους αστυνομικούς.

    Η σύλληψη στον Άγιο Στέφανο

    Μετά από την επαναξιολόγηση των στοιχείων από εκείνο το βράδυ, αλλά και νέες πληροφορίες, που έφτασαν στα στελέχη της ασφάλειας, άνδρες του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, μετέβησαν στο σπίτι του 40χρονου στον Άγιο Στέφανο και του πέρασαν χειροπέδες με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

    Σύμφωνα με πηγές από την ασφάλεια, τα δυο άτομα εκείνη την περίοδο ενδέχεται να πραγματοποιούσαν κατόπτευση του χώρου με σκοπό να εξοντώσουν μια γυναίκα. Η συγκεκριμένη ήταν συγγενικό πρόσωπο γνωστού έγκλειστου βαρυποινίτη ο οποίος την είχε κατηγορήσει πως είχε παρακρατήσει χρήματα από μια «δουλειά» του.

    Το περιστατικό αυτό, ήταν λίγο διάστημα πριν την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε βάρος της γυναίκας. Μάλιστα τα δυο αυτά άτομα, φέρεται να είχαν «στρατολογηθεί» από τον «Ράμπο» προκειμένου να εκτελέσουν την ξαδέρφη του γνωστού ποινικού. Μάλιστα τους είχε δώσει μοτοσυκλέτα που ιδιοκτήτρια ήταν η αδερφή του.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ