Κυπαρισσία: Παρίστανε τον λογιστή και απέσπασε 3.500 ευρώ και κοσμήματα από ηλικιωμένη – Την απείλησε με αυτόφωρο

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα σε χωριό της Τριφυλίας, κοντά στην Κυπαρισσία, όταν επιτήδειος προσποιήθηκε τον λογιστή της και την έπεισε να παραδώσει 3.500 ευρώ και κοσμήματα, επικαλούμενος δήθεν επείγουσα φορολογική οφειλή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας στο ΕΡΤnews και την εκπομπή «Newsroom», η γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα στο σταθερό της τηλέφωνο το μεσημέρι της Κυριακής. Ο δράστης χρησιμοποίησε το όνομα του πραγματικού λογιστή της και ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να τακτοποιήσει άμεσα μια υποτιθέμενη οφειλή προς την εφορία.

Μάλιστα, φέρεται να την απείλησε ότι θα οδηγούνταν στο αυτόφωρο αν δεν κατέβαλλε τα χρήματα, προκαλώντας της φόβο και πανικό.

Την έπεισαν να αφήσει τη λεία σε κάδο απορριμμάτων

Οι δράστες έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες στην ηλικιωμένη, ζητώντας της να τοποθετήσει τα χρήματα και τα κοσμήματα σε σακούλα και να την αφήσει σε κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονταν δύο αυτοκίνητα, από τα οποία οι εμπλεκόμενοι φέρεται να παρέλαβαν τη λεία και στη συνέχεια να εξαφανίστηκαν.

Η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης περίπου μία ώρα αργότερα, όταν επέστρεψε ο γιος της στο σπίτι και επικοινώνησαν με τον πραγματικό λογιστή της.

Γνώριζαν τα στοιχεία της ηλικιωμένης

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες φαίνεται να γνώριζαν το όνομα του λογιστή της γυναίκας, αλλά και πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκείνη βρισκόταν μόνη στο σπίτι.

Ο πρόεδρος της κοινότητας εξέφρασε την ανησυχία του για τα περιστατικά που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι οι επιτήδειοι στοχεύουν συχνά ηλικιωμένους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με την Αστυνομία, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύουν τους ηλικιωμένους και να διατηρούν την εγρήγορση στις γειτονιές τους.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ