25.2 C
Athens
25 C
Thessaloniki
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Καθημερινός «τρόμος» η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας – «Άδεια» τα τμήματα και στη δυτική Αττική (βίντεο)


    Έξαρση παρουσιάζει η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας με κατοίκους και επιχειρηματίες να εκπέμπουν κραυγή απόγνωσης. Ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε πιάτσες ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, παρεμπορίου, πορνείας, αλλά και συνεχών ληστειών των πολιτών.

    Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, χρήστες ναρκωτικών παίρνουν τη δόση τους σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Στα πεζοδρόμια υπάρχουν πεταμένες σύριγγες ενώ στα παράθυρα πολλών σπιτιών είναι τοποθετημένα κάγκελα προς την προστασία των κατοίκων.

    Οι πολίτες του κέντρου της Αθήνας κάνουν λόγο για επιθέσεις βίας ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους οι φθορές στην ακίνητη περιουσία τους είναι καθημερινό φαινόμενο.


    Κάτοικοι και επιχειρηματίες στην καρδιά της Αθήνας βρίσκονται στα όριά τους ενώ ισχυρίζονται πως η εν λόγω κατάσταση έχει μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής.

    «Πλήρης ασυδοσία και ανομία» αναφέρει κάτοικος της περιοχής. «Δεν τολμάμε να περάσουμε από τους δρόμους, ιδίως μετά τις απογευματινές ώρες».


    Πολλοί άλλοι κάτοικοι φοβούνται και δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους όταν πέφτει το σκοτάδι. Την ίδια ώρα, δρόμοι-στολίδια στο κέντρο της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες εξαιτίας των σκουπιδιών αλλά και των συριγγών από τοξικομανείς που είναι πεταμένες.

    Δυτική Αττική: Αποδυναμωμένα τα τμήματα Ασφαλείας

    Στο «άβατο» των Ρομά έκαναν έφοδο άνδρες της αστυνομίας αναζητώντας ναρκωτικά. Ειδικότερα, άνδρες των ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν επιχείρηση σε καταυλισμό της Δυτικής Αττικής. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR μετέδωσε τη στιγμή που σταματούν ύποπτο αυτοκίνητο στο Ζεφύρι. Ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το αμάξι ενώ προχωρούν σε σωματικό έλεγχο. Το αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη ενός 25χρονου, γνώριμου στις αρχές για παρόμοια αδικήματα.

    Για την ελληνική αστυνομία όμως δεν υπάρχουν «άβατα». Η κάμερα του STAR μπήκε σε καταυλισμό στο Ζεφύρι και κατέγραψε τους ελέγχους, εκεί που βρίσκουν καταφύγιο παραβατικοί. Παντού σκουπίδια και βρομιά. Μια εικόνα που ξεγελάει, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για κάλυψη του πλούτου, τον οποίο «ξεπλένουν» μέσω πώλησης χαλιών κι άλλων αντικειμένων. Την ίδια ώρα, δεν λείπει η πολυτελής ζωή τους σε βίλες.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τουλάχιστον 16 αστυνομικά τμήματα στη Δυτική Αττική εμφανίζονται ως αποδυναμωμένα. Αν και η αρχική τους «δύναμη» είναι ικανοποιητική, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές απουσίες. Ο λόγος γι’ αυτό είναι οι αναρρωτικές άδειες και οι συνεχείς αποσπάσεις.

    Στο αστυνομικό τμήμα Μενιδίου πηγαίνουν στην υπηρεσία τους περίπου οι μισοί. Παρόμοια εικόνα και στο αντίστοιχο του Ασπροπύργου.

    Από τα 15 αστυνομικά τμήματα της Δυτικής Αττικής το 70% εξ αυτών κλείνει το βράδυ. Ανοιχτά παραμένουν στο Περιστέρι και στο Μενίδι. Το φαινόμενο αναμένεται να αντιμετωπιστεί με αύξηση των περιπολιών της ομάδας ΟΠΚΕ.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ