20.9 C
Athens
18.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
More

    «Ταξιδευτές» διαρρήκτες οι Ρομά που εισέβαλαν σε 110 σπίτια σε εννέα μήνες!


    Οι 23 «ταξιδευτές»-διαρρήκτες είχαν αλώσει περισσότερες από 110 οικίες, αποθήκες, καταστήματα, επιχειρήσεις, σε χρονικό διάστημα… 9 μηνών!

    Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας ως ορμητήρια τους καταυλισμούς Ρομά, σε Βλυχό Μεγάρων και Άνω Λιόσια, χρησιμοποιώντας μεγάλους οδικούς άξονες, όπως την Εθνική Οδό, την Αττική Οδό και την παραλιακή λεωφόρο, προέβαιναν σε δεκάδες ληστρικές «εκδρομές» στα νότια και βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

    Η ταχύτατη και αυξανόμενη εγκληματική τους δράση, έως και τρεις διαρρήξεις σε μία νύχτα, προκάλεσαν μία νέα αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, η 2η σε χρονικό διάστημα τριών ημερών, με τη συνδρομή ανδρών της ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και Ασφάλειας. Από νωρίς χθες το πρωί, ξεκίνησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Νίκαια, Αθήνα και στους καταυλισμούς σε Βλυχό Μεγάρων και Άνω Λιόσια.


    Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 16 άτομα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, 3 ακόμη άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί Όπλων και έγιναν 23 προσαγωγές.

    Δύο από τους συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν στο επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον πορτιέρη στο Περιστέρι τα ξημερώματα της 8ης Σεπτεμβρίου.


    Οι αστυνομικοί, σε περισσότερες από 20 έρευνες σε σπίτια και χώρους αποθήκευσης κλοπιμαίων, εντόπισαν 4.500 ευρώ, κλοπιμαία, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πιστόλια, περίστροφα, κυνηγετικά όπλα και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων.

    Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν ταυτοποιήσει 110 περιπτώσεις διαρρήξεων, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, ενδεχομένως και διπλάσιος.

    Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί αφορά την κατηγορία της «σύστασης συμμορίας που διαπράττει τετελεσμένες και σε απόπειρα διακεκριμένες κλοπές από οικίες, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με επιδίωξη οικονομικού οφέλους και συγκεκριμένα τον πορισμό εισοδήματος».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ