28.1 C
Athens
27.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
More

    ΕΑΥΘΕΣ: «Απόδοση 5% από τροχονομικές παραβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του αστυνομικού προσωπικού»


    Η ΕΑΥΘΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση με πρόταση για τις τροχονομικές παραβάσεις.

    Η ανακοίνωση

    «Έγγραφο της Ε.Α.Υ.Θ. Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ) και 2) Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ (μέσω ΠΟΑΣΥ) με Κοιν.: Βουλευτές Θεσσαλονίκης με Θέμα: «Απόδοση 5% από τροχονομικές παραβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του αστυνομικού προσωπικού ».

    Κύριοι Υπουργοί,


    Το 2014 είχε ψηφιστεί νομοθεσία (άρθρο 45 του Ν. 4256/2014), η οποία ουδέποτε εφαρμόστηκε, καθώς δεν  εκδόθηκε η απαραίτητη ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία το 5% από τις τροχονομικές παραβάσεις θα αποδίδονταν στα επικουρικά ταμεία των αστυνομικών.

    Απ’ όσο πληροφορούμαστε, σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας.


    Από μεριάς μας επαναφέρουμε το συγκεκριμένο ζήτημα και καταθέτοντας εκ νέου πρόταση σε διαφορετική βάση. Ειδικότερα, η υπηρεσία της Τροχαίας είναι επιφορτισμένη εξ ολοκλήρου με τροχονομικούς ελέγχους και την βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων. Ταυτόχρονα όμως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και των  Αστυνομικών Τμημάτων, προχωρούν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στην βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων.

    Προτείνουμε, το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού, στον οποίο θα αποδίδεται ποσοστό 5% από τις βεβαιωμένες τροχονομικές παραβάσεις. Τα συγκεντρωθέντα ποσά  στο τέλος κάθε έτους, θα κατανέμονται αναλογικά και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τα παραπάνω καθήκοντα.

    Κύριοι Υπουργοί,

    Με την υλοποίηση της πρότασής μας αυτής, θα εξασφαλιστούν πόροι αποκλειστικά για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του αστυνομικού προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομηθούν πόροι από τον ετήσιο προϋπολογισμό του Υπουργείου μας, οι οποίοι θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν και να διατεθούν προς αύξηση των οικονομικών απολαβών των αστυνομικών.

    Θεσσαλονίκη 24 Σεπτεμβρίου 2024

    Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

    ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος»



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ