27.3 C
Athens
26.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Μαρινέλλα: Νευροχειρουργός εξηγεί τι είναι το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη η τραγουδίστρια


    Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, η οποία νοσηλεύεται σε ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου, μετά το σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη.

    Η σπουδαία τραγουδίστρια το βράδυ της Τετάρτης (25/9) κατά τη διάρκεια της συναυλίας που γινόταν προς τιμήν της στο Ηρώδειο, ενώ βρισκόταν πάνω στη σκηνή και ερμήνευε το τραγούδι «Εγώ και εσύ», έχασε τις αισθήσεις της και κατέρρευσε με τους θεατές να μένουν αποσβολωμένοι.

    marinella 26 9 2024 2


    Μαρινέλλα: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

    Το νοσοκομείο «Υγεία», όπου και νοσηλεύεται, εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάστασή της είναι κρίσιμη, όμως παραμένει κλινικά σταθερή, μετά την εκτεταμένη ενδοεγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη.

    Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:


    «Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας. Παραμένει κλινικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη.

    Οι θεράποντες ιατροί Ηλίας Κ. Πολιτάκης Ηλίας Ανδριανάκης».

    Τι λέει νευροχειρουργός

    Για την κατάρρευση της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινό» ο διευθυντής της νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο «ΙΑΣΩ» νευροχειρουργός, Νικόλαος Μαραθεύτης.

    Ο κ. Μαραθεύτης αρχικά εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Σημαίνει ότι έχει σπάσει κάποιο αγγείο μέσα στον εγκέφαλο και το αίμα από αυτό διαχέεται στο εσωτερικό του εγκεφάλου. Αυτό είναι πολύ κακό γιατί πιέζεται ο εγκέφαλος, δεν λειτουργεί σωστά και δημιουργείται αυτό που λέγεται εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπάρχουν περιπτώσεις που πριν το επεισόδιο υπάρχει μία μικρή αιμορραγία ή ο ασθενής έχει μία ζάλη και μπορεί να μην θυμάται που βρίσκεται.

    Συνήθως αυτό συμβαίνει λίγες ώρες πριν ή λίγα λεπτά πριν το περιστατικό. Όταν κάποιος χάνει τα λόγια του ή δεν έχει καλή ισορροπία έχει αρχίσει ήδη το αιμορραγικό εγκεφαλικό. Επίσης, το μούδιασμα στο πόδι είναι σύμπτωμα».

    Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι: «Η Μαρινέλλα είχε μαζί της τον γιατρό της που εκτίμησε την κατάσταση. Το ότι συνήλθε στο καμαρίνι ήταν ένα καλό σημάδι. Η ηλικία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και δεν είναι υπέρ της καλής πρόγνωσης».

    Καταλήγοντας και κατόπιν σχετικής ερώτησης, ο κ. Μαραθεύτης είπε: «Δεν υπάρχει κάποια ειδική θεραπεία. Εάν το αιμάτωμα είναι μεγάλο πραγματοποιείται χειρουργείο, εάν το αιμάτωμα δεν είναι τόσο μεγάλο το πάμε συντηρητικά και αφήνουμε τον οργανισμό να το απορροφήσει. Εάν απορροφάται το αιμάτωμα, μπορεί να το άτομο να επανέλθει 100%».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ