24.9 C
Athens
19.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024
More

    «Φωνάζουν» οι αστυνομικοί της β/α Αττικής για τις τεράστιες ελλείψεις στα Αστυνομικά Τμήματα – «Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με στοιχειώδη επάρκεια»


    Για τις αστυνομικές ελλείψεις στη Βορειοανατολή Αττική «μίλησαν» με ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί της ΕΑΣΥΒΑΑ.

    Όπως λένε:

    Με το υπ.αρ. 2000/24/1963737 από 26-09-2024 έγγραφο της Γ.Α.Δ.Α. ανακοινώθηκε η κατανομή των νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων του 2024 στις Διευθύνσεις.


    Από την ανακοινωθείσα διάθεση των νέων συναδέλφων απουσιάζει παντελώς η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής με αποτέλεσμα πλέον, Υπηρεσίες της να μην μπορούν να λειτουργήσουν με στοιχειώδη επάρκεια. Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι η όλη κατάσταση δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στους έχοντες τον αποφασιστικό λόγο. Ήδη έχουμε επίσης είκοσι (20) συναδέλφους που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, έναν μεγάλο αριθμό ακούσιων αποσπασμένων σε άλλες Υπηρεσίες (Τροχαία, Αερολιμένα, σχέδιο «Αριάδνη», «Οδός») και συμπροστίθεται ο μηδενικός αριθμός απ’ την κατανομή του έτους 2024.

    Όπως τείνει να διαμορφωθεί η όλη ανθρωπογεωγραφία στην Δ/νση Αστυνομίας Βορειoανατολικής Αττικής, έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά σ’ όλους μας.


    Κάποιοι δείχνουν να αγνοούν τα αυτονόητα και θέτουν «πολυτελείς» προτεραιότητες ενώ η Διεύθυνση μας λειτουργεί με το 50% της συνολικής δύναμης. Ευελπιστήσαμε ότι μία μικρή ενίσχυση θα ήταν αυτονόητη και ότι σε συνδυασμό με την επιστροφή των συναδέλφων που είναι αποσπασμένοι θα πραγματοποιούνταν μια νέα λειτουργική και διαρθρωτική επανεκκίνηση. Τελικά ούτε το ένα ούτε το άλλο συνέβη και φαίνεται ότι σχεδιάζεται μια ακόμη χρονιά με το αστυνομικό προσωπικό στα όρια του.

    Έτσι φαντάζει απολύτως λογικό το αίτημά μας για επιστροφή του συνόλου των αποσπασμένων από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις που ενισχύθηκαν με τοποθετήσεις νεοεξερχομένων και ελπίζουμε ότι αυτή την φορά θα εισακουστούμε.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ