26.1 C
Athens
24.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
More

    Σε ύφεση η φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Παραμένουν στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις


    Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (29/9) σε δασική έκταση στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα, εθελοντές, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος συνδράμουν έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό, και τέσσερα αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο από την Ιταλία και ένα από την Κροατία.

    Υπενθυμίζεται, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προέβη στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία. Ειδικότερα, η βοήθεια στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415, δύο από την Ιταλία και ένα από την Κροατία.




    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ