26.1 C
Athens
24.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
More

    Ίωνας Καρούσης: Φωτογράφιζε στάσεις του τραμ ο Έλληνας που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ – Βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή


    Στάσεις του τραμ φωτογράφιζε ο 26χρονος Έλληνας Ίωνας Καρούσης με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ μετά την επίθεση τρομοκρατών.

    Όπως εξηγούν άτομα από το περιβάλλον του, βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.

    Οι δύο τρομοκράτες που σκόρπισαν τον θάνατο σε οκτώ ανθρώπους βγήκαν από τον συρμό του τραμ και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως. Ανάμεσα στα θύματα και ο 26χρονος Ίωνας, ο οποίος επί ώρες δεν έδινε σημάδια ζωής προς τους συγγενείς του.


    Η οικογένειά του είχε μια τελευταία ελπίδα όταν βρέθηκε στο νοσοκομείο για την αναγνώριση της σορού, και σε κλίμα οδύνης επιβεβαιώθηκε ο χειρότερός τους φόβος.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr ο 26χρονος -γιος γνωστού νευρολόγου- ζούσε και σπούδαζε στο Τελ Αβίβ και στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ που ετοίμαζε, έπρεπε να φωτογραφίζει σταθμούς του τραμ.


    Έτσι, βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή και δυστυχώς έχασε τη ζωή του από την τρομοκρατική επίθεση.

    Η επίθεση σημειώθηκε σε μια στάση του τραμ, στη Λεωφόρο Ιερουσαλήμ, ενώ οι δράστες εξουδετερώθηκαν από τα πυρά ενός πολίτη και ενός φύλακα που ήταν στο σημείο.

    ellinas nekros ion 1

    Γνώριζαν καλά την περιοχή οι δράστες

    Οι ισραηλινές ένοπλές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και ανέκριναν αρκετούς υπόπτους που θεωρείται ότι βοήθησαν τους τρομοκράτες να αγοράσουν το τουφέκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και να διεισδύσουν στο Ισραήλ. Ο στρατός και η Shin Bet ερευνούν πώς οι δύο δράστες έφτασαν στο Τελ Αβίβ.

    Ένας από τους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση έπεσε νεκρός, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία. Ένας από αυτούς εργαζόταν κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση και ως εκ τούτου ήταν εξοικειωμένος με την περιοχή, σύμφωνα με την έρευνα.

    Οι δύο δράστες, ηλικίας 19 και 25 ετών, κάτοικοι της Χεβρώνας, άνοιξαν πρώτα πυρ μέσα στο βαγόνι του τρένου και στη συνέχεια βγήκαν και συνέχισαν να πυροβολούν περαστικούς.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ